Yngstejenta har mat og helse hjemme. Og hun skulle lage middag og dessert.
Da valgte hun å lage denne. En nydelig bringebærmousse med sjokoladesaus. Du kan bruke andre bær om du ønsker. Både jordbær og blåbær er godt i denne. Jeg har kun skrevet oppskrift og stått for veiledning underveis.
Vil du se hva hun lagde til middag, da finner du den HER
Ingredienser
(til 4 personer)
2 dl kremfløte
400 g bringebær
4 ss sukker
4 stk. eggeplomme
4 stk. eggehvite
100 g melis
Sjokoladesaus:
1 dl kremfløte
200 g melkesjokolade
Slik gjør du
Pisk fløte til myk krem med en håndvisp og sett den kaldt.
Plukk ut noen fine bringebær som du skal ha i glassene før servering.
Ha bringebær og sukker i en liten kjele, og varm opp under omrøring på lav temperatur til sukkeret er løst opp.
Kjør med en stavmikser til glatt puré. Avkjøl.
Stivpisk eggehviter med melis.
Bland forsiktig sammen bringebærpuré og eggeplommer, vend inn krem og til slutt de stivpiskede eggehvitene.
Fordel moussen i 4 store glass. Dekk med plastfolie og sett i kjøleskap i minst en time.
Kok opp fløte i en liten kjele. Trekk kjelen av platen og ha i grovhakket sjokolade. Rør i blandingen etter 2-3 minutter, når sjokoladen har smeltet. Avkjøl sausen litt før du har den i glassene. Står den for lenge, blir den litt hard. Bare å varme den litt opp igjen.
Fordel sjokoladesausen i serveringsglassene rett før servering. Du kan også pynte med litt bær og hakket sjokolade.
Kan eg bruka frosne bær?
Vi brukte frosne bær her😀
Ja,ja sa var søndagsdesserten i boks. Takk.
dette ser helt magisk ut, du harei flinkdatter, og en god læremester,og denne dessert skal jeg lage👍😀
Det går greit å lage disse dagen før å stå i kjøleskapet?
Ja da, ingen problem😊