Lammefrikassé er skikkelig tradisjonsmat og er nok mange som har hatt dette som søndagsmiddag opp igjennom årene. Her er oppskrift på enkel lammefrikassé der grytekjøtt av lam og rotgrønnsaker kokes til det er mørt i en kremet saus. Jeg har ikke brukt grytekjøtt, jeg fant små lammekoteletter (delt i 2) på halvpris. Så da måtte jeg jo bare slå til på det.
Ingredienser
(2-3personer)
Lammekjøtt
0,6 kg lammebog, grytekjøtt av lam med bein eller lår i skiver
1 stk laurbærblader
1 ts ts salt
Lammefrikassé
2 stk gulrøtter
0,5 stk purre eller 2-3 stilker vårløk
0,25 stk sellerirot
0,25 stk kålrot
0,5 stk persillerot
0,5 stk løk
2-4 ss hvetemel
1 dl fløte
salt og pepper
2 grønnsaksbuljongterninger
sitronsaft
Serveres med
bladpersille eller selleriblader
poteter
Slik gjør du
Ha kjøttet i en kasserolle. Dekk kjøttet med vann, ha i buljongterninger og laurbærblad. Kok opp og la kjøttet trekke til det er mørt. Her kan det variere litt etter hvilket kjøtt du bruker. Noe tar 1 time og noe 2 timer. Sjekk etter 1 time om det trenger mer tid. Fjern skummet eller grumset på toppen, da får du en klarere kokekraft.
Kutt grønnsakene i passende biter og kok møre sammen med kjøttet i ca. 10 minutter.
Tips: Du kan erstatte fløten med creme fraiche, og toppe med stekt kantarell for ekstra smak.
dette blir middag til helgen, lenge siden jeg har hatt det til middag, så det skal smake utrolig himmelsk👍 gleder meg veldig, takk for at du minnet meg på retten, skal bruke din oppskrift👍😀
nydlig mat Tom og dette skal jeg gjøre når jeg blir frisk, jeg trenger masse smakfull mat for og bygge opp kroppen igjen
Vil prøve denne og andre oppskrifter!!!
Prøv i vei😊Alt er godt☺️
Pleier å smelte smør/margarin og røre inn hvetemel før jeg sper ut med kraften fra kjøttet…og gjerne en skvett med fløte…nydelig mat..😋
Ja, gjort det på den måten flere ganger. Er jo nydelig mat da😀