Langtidsstekte nakkekoteletter i form

Categories FirstPrice produkter, Middag, Oppskrifter, Svin

En nydelig kotelettmiddag dette. Jeg har brukt nakkekoteletter her, men du kan bruke de koteletter du ønsker. Samme oppskrift passer uansett. Jeg bruker en pakke nakkekoteletter fra FirstPrice. Tilbehøret er en brunsaus laget med kraften fra formen. Kokte poteter og stekt broccoli med parmesan. Sistnevnte finner du oppskrift på HER

Du trenger

1 pakke nakkekoteletter (var 6 stk i denne)

100 gram smør

2 fedd hvitløk

2 ss finhakket persille

Pepper

Brunsaus

2 ss smør

2 ss hvetemel

5 dl kraft

Salt

pepper

Slik gjør du

Ha mykt smør i en bolle. Finhakk hvitløk og persille. Bland godt sammen.

Legg koteletter i en ildfastform. Krydre med litt pepper og ha på hvitløkssmøret.

Stekes på 125 grader i 3 timer. Nei, jeg bruner de ikke på forhånd. Og jeg har heller ikke noe over formen. Om jeg ser på slutten at de er litt lite veske. Har jeg i litt vann. For vil ha kraft til sausen.

Smelt smør i en panne eller gryte. La det brunes litt til skummet gir seg. Skru ned varmen litt og ha i hvetemel. Brun på svak varme til du får en ønsket brunfarge på jevningen. Den skal ikke være brent.

Spe med kraft imens du rører. La sausen få koke i 6-8 minutter. Smak til med salt og pepper. Er det litt lite smak fra kraften, kan du tilsette litt oksebuljong.

Serveres kotelettene med stekt broccoli, kokt potet og brunsaus. Ikke glem tyttebærsyltetøy da.

17 kommentarer

17 thoughts on “Langtidsstekte nakkekoteletter i form

  1. Kan man gjøre dette i en crockpot?
    Eventuelt hva gjøres annerledes? Og jeg har bare alternativer som low, high, hold warm.

    1. Sloowcook på LOW i 7 timer. Kan eventuelt kokes på HIGH i 4 timer. Er jo best med litt kraft og grønnsaker i😀

  2. Har mye kremfløte i sausen, champion og små løk, slik Espelid hadde på fjernsynskjøkkenet for lenge siden.. 😊 Er kjempepopulært her !

    1. Oppå hverandre så blir de under veldig lyse. Stekt blir de da. Hadde brukt to brett jeg😊

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *