Hvor mye veier en desiliter mel eller ei spiseskje sukker? Her finner du vekt og mål på en del matvarer som du ofte bruker i kjøkkenet. Skal du for eksempel bake og mangler kjøkkenvekt, så kan du finne ut hvor mye de ulike ingrediensene veier i denne tabellen.

Det lønner seg å måle opp ingrediensene nøye, ihvertfall når man skal bake. Men av og til står man der uten kjøkkenvekt, enten fordi man er på hytta eller kanskje batteriet på vekta har tatt kvelden. Da er det godt å vite at man med litt enkel matematikk kan gjøre om oppskriften fra gram til spiseskje eller desiliter.

Et godt råd på veien for å være mest mulig nøyaktig er å bruke såkalte måleskjeer for teskje og spiseskje. Disse skjeene skal være strøkne, og aldri med topper.

1 egg veier i gjennomsnitt 63 gram.

4 eggehviter = 1 dl

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *