Chocolate Chip Cookies er utrolig gode kjeks. Her har jeg lagd en melkesjokoladevariant. Dette er en liten smak av Norge i en kjeks. Og det skal godt gjøres og bare spise en.
Av denne oppskriften fikk jeg 5 stekebrett med 16 kjeks på hver. Så 80 kjeks da. Størrelsen varierer jo bittelitt. Skal jo se hjemmelaga ut.
Du trenger
225 gram smør
200 gram sukker
220 gram brunt sukker
2 store egg
2 ts vaniljeekstrakt
360 gram hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts kvernet havsalt
350 gram hakket melkesjokoladebiter
Slik gjør du
Rør smør og sukkeret til en kremete konsistens.
Tilsett egg og vaniljeekstrakt, bland godt.
Bland alt det tørre i en egen bolle (utenom sjokoladen)
Tilsett det tørre i smørkremen litt og litt imens du rører. Bruk helst kjøkkenmaskin.
Bland inn sjokoladebitene for hånd så du ikke knuser de.
La deigen stå kaldt en halvtime (kan også fryses ned som kuler og stekes senere)
Rull ut kuler på størrelse med en 20 krone. Du kan selvfølgelig ta de litt mindre eller større om du vil.
Legg kulene på stekebrett med bakepapir, husk god avstand for de renner utover.
Stekes 190 grader over/undervarme i 8-10 minutter.
La de ligge et par minutter på stekebrettet før du løfter de over på en rist.
Kan man bruke melange smør også?
Vi har brukt margarin på alle de andre gangene jeg har lagd kjeks. Går fint det😀
Melsnge er ikke smør!
Nei, det er Melange😂
Rører du smør og sukker med både det brune og hvite sukkeret sammen?
Ja😀
Må det være romtemperert smør?
Er en fordel ja😀
Kan man bruke vaniljesukker hvis man ikke har vaniljeekstrakt? i tilfelle, hvilken mengde?
Bruk 1 ts, holder det😀
hei Tom .
kan jeg bruke samme oppskrift men legge til 1 døl peanøttsmør og nøtter til pynt slik at det blir peanøtt kjeks?
Har svigermor som elsker peanøtter.
Ja, det kan du😀
Fantastisk. 😃
Da blir det baking etterpå til i morgen.
Det var forferdelig mye sukker her.Hadde nok passa bedre med halvparten
Da bruker du halvparten da… 😝
Ser veldig gode ut! Det må tydeligvis bakes i morgen😃Hvordan oppbevare disse på best mulig måte?
I kakeboks med litt bakepapir mellom lagene😀
God kveld
Har laget deigen til disse i kveld. Blir plutselig litt hektisk og lage de ferdig . Kan deigen stå i kjøleskapet til i morgen ?. Sjokoladen er også blandet i .
Liz 🤗
Det går helt fint😀
Så bra 👍
Tusen takk for svar 🤗🤗
Hei.
Kan jeg bruke glutenfritt mel?
Randi
Jeg har ikke prøvd selv enda, men noen andre følgere hadde gjort det. Og det gikk fint
Skal se om jeg har alle ingridiensene idag.Så lager jeg de imorgen,.Det gledes.Har en « greie» som jeg kan lage kuler i 2 forskjellige størrelser.(husker ikke hva den greia heter.Men vet om en som blir superglad.Blir dette vellykket baker jeg hele denne oppskriften til jul.Kjekt med en kjæreste som prøvekanin.hehe
Er det 220 GR det skal være av brunsukkeret i melkesjokoladekjeksene?
Ja, er det. Ikke sett at jeg hadde glemt gr😂
Kan man bruke eggeerstatning?
maizena, potetmel eller maismel kan brukes, men ikke sikker på mengde. Da trur jeg du må Google litt om hvor mye til 2 egg
Det finnes erstatning for egg, « no egg» som kan brukes for eggeallergikere. Der står det hvilke mengde som skal brukes i forhold til egg. Det er denne jeg mener.
Ja, da går det nok fint😊Har ingen erfaring med den.
Disse ble innmari gode! Tusen takk for oppskrifta. Disse blir med meg videre. 🤩
Har prøvd de med 100 g sukrin+, og 100 g sukrin gold, gikk helt fint, hadde 70% sjokolade 👍
Takk for tips🥰
Kjempegode,har bakt de flere ganger.Takk for gode oppskrifter😊