Både gulrotrundstykker og gulrotbrød er skikkelig saftige brød. Og det finnes jo ikke noe bedre en hjemmebakt brød. Dette er et brød med masse smak. 
Det er viktig at du ikke har i all hvetemel med en gang. Hold igjen 1 dl ca. Ikke alle gulrøtter er like store eller saftige. Derfor kan mengden hvetemel variere litt her. Er deigen for seig, har du bare i litt mer.

Du trenger

8 dl hvetemel

3 dl sammalt hvete grov

3 dl sammalt rugmel grov

2 ts salt

2 store raspa gulrøtter

1 pose gjær

5 dl melk (37 grader)

2 ss honning (kan bruke sirup også)

Slik gjør du

Bland alt det tørre i en bakebolle. Hold igjen 1 dl hvetemel

Rasp gulrot og ha i bollen med det tørre

Varm opp melken til ca.37 grader, ha i honning

Kjør det tørre og gulrot litt i kjøkkenmaskinen før du har i melken

Elte i 12-15 minutter. Tilsett litt mer hvetemel om deigen er for bløt. Den skal henge litt igjen i fingrene.

Sett til heving i ca. 45 minutter

Kna deigen litt på benken

Del opp i 2 emner. Vil du ha litt mindre brød, del opp i 3. Rull de sammen til brødform og legg de i smurte brødformer. (1.7 liter)

La etterheve ca. 20 minutter

Rett før du har de i ovn lager du små snitt på toppen med en skarp kniv. Dette for at brødet ikke skal sprekke opp i ovnen

Stekes på 220 grader, nederst, over/under varme i ca. 35 minutter

Avkjøles på rist

Prøv gjerne dette brødet med gulrotsyltetøy og ost.

Oppskrift finner du her:https://tomsmatprat.blogg.no/gulrotsyltetoy.html

29 kommentarer

29 thoughts on “Saftige gulrotbrød

  1. Gode oppskrifter og grei forklaring på framgangsmåte på de rettene du legger ut. Men i dag mistet jeg oppskrifta på det fine hvitløksbrødet- hvitløksringen, dessverre👎🏻

    1. Takk for det😃Jeg la den på facebook siden i sta. Så du finner den igjen der. Eller du kan søke hvitløkskrans øverst på bloggen😃

    1. disse ble bakt i går,-og heretter blir det disse!😍 første gang jeg har vært fornøyd med mine egne brød!🤩 Og når 4-åringen spiser skorpa uten å måtte overtale,og tenåringen tar mer fordi det var godt,- da har man truffet blink!😅

  2. ÅÅ, du har en slik mekanisk “maskin” fra 70-tallet til gulrøtter og annet. Den er gull verdt. Saftige strimler av gulrot, i stedet for tørr raspet. Jeg passer godt på min;)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *