Både gulrotrundstykker og gulrotbrød er skikkelig saftige brød. Og det finnes jo ikke noe bedre en hjemmebakt brød. Dette er et brød med masse smak.
Det er viktig at du ikke har i all hvetemel med en gang. Hold igjen 1 dl ca. Ikke alle gulrøtter er like store eller saftige. Derfor kan mengden hvetemel variere litt her. Er deigen for seig, har du bare i litt mer.
Du trenger
8 dl hvetemel
3 dl sammalt hvete grov
3 dl sammalt rugmel grov
2 ts salt
2 store raspa gulrøtter
1 pose gjær
5 dl melk (37 grader)
2 ss honning (kan bruke sirup også)
Slik gjør du
Bland alt det tørre i en bakebolle. Hold igjen 1 dl hvetemel
Rasp gulrot og ha i bollen med det tørre
Varm opp melken til ca.37 grader, ha i honning
Kjør det tørre og gulrot litt i kjøkkenmaskinen før du har i melken
Elte i 12-15 minutter. Tilsett litt mer hvetemel om deigen er for bløt. Den skal henge litt igjen i fingrene.
Sett til heving i ca. 45 minutter
Kna deigen litt på benken
Del opp i 2 emner. Vil du ha litt mindre brød, del opp i 3. Rull de sammen til brødform og legg de i smurte brødformer. (1.7 liter)
La etterheve ca. 20 minutter
Rett før du har de i ovn lager du små snitt på toppen med en skarp kniv. Dette for at brødet ikke skal sprekke opp i ovnen
Stekes på 220 grader, nederst, over/under varme i ca. 35 minutter
Avkjøles på rist
Prøv gjerne dette brødet med gulrotsyltetøy og ost.
Oppskrift finner du her:https://tomsmatprat.blogg.no/gulrotsyltetoy.html
Nydelig! Skal prøves.
eple er også godt i brød, blir saftig.
Det skal jeg prøve☺️🍎
Fantastisk godt brød.
kan disse kald heves?
Det kan de, bare bruk 1 ts gjær😊
Gode oppskrifter og grei forklaring på framgangsmåte på de rettene du legger ut. Men i dag mistet jeg oppskrifta på det fine hvitløksbrødet- hvitløksringen, dessverre👎🏻
Takk for det😃Jeg la den på facebook siden i sta. Så du finner den igjen der. Eller du kan søke hvitløkskrans øverst på bloggen😃
Er ikke glad i honning/sirup i brød, kan det sløyfes eller erstattes av noe annet?
Bare å sløyfe det😃
Elsker oppskriftene her👏👍🏽
Hvor store brødformer bruker du?, skal bake disse brødene i morgen:-D
Disse er 1.5 liter😃
disse ble bakt i går,-og heretter blir det disse!😍 første gang jeg har vært fornøyd med mine egne brød!🤩 Og når 4-åringen spiser skorpa uten å måtte overtale,og tenåringen tar mer fordi det var godt,- da har man truffet blink!😅
Så bra, da er min jobb gjort😃
Hvor grove blir disse på grovhetskalaen?
Er rett under grov.
Takk for svar😃
Nå har jeg bakt gulerotbrødene, de var kjempe gode, så takk for oppskrift
Så bra😃
Dette ble saftige å gode brød😊takker
Bare hyggelig😃
ÅÅ, du har en slik mekanisk “maskin” fra 70-tallet til gulrøtter og annet. Den er gull verdt. Saftige strimler av gulrot, i stedet for tørr raspet. Jeg passer godt på min;)
Hvor har du kjøpt det raspejernet😊
Hvor har du kjøpt det raspejernet😊
Det kan du kjøpe her
https://tracking.noraff.com/aff_c?offer_id=1005&aff_id=1240&aff_sub=blogginnlegg-1&url=https%3A%2F%2Fbakerenogkokken.no%2Fkjokkenredskaper%2Frivjern%2Fwestmark-mouli-jansson-rivejern%2F%3Ftransaction_id%3D%7btransaction_id%7d%26utm_source%3Dnoraff
jeg har laget gulrot brød med en oppskrift fra deg, men denne tror jeg et en ny oppskrift da jeg fikk lagret den👍😀
Kan man lage uten form? Som runde brød altså?
Ja da, går helt fint det😊Er bare steketiden som kan variere litt.