En nydelig Oreokake som passer til de fleste anledninger. Denne er lagt med glutenfri kjeks, men bruk vanlige Oreokjeks om du vil. Denne kaken lagde kokkefruen, og jeg ble degradert til fotograf.
Du trenger
Bunn:
300 g Oreokjeks
100 g smør
Fyll 1:
200 g kremost
2,5 dl melis
2 dl kremfløte
Fyll 2:
2 poser sjokolademousse pulver
4 dl lettmelk
Pynt:
Oreokjeks
Sjokolade (valgfritt)
Fremgangsmåte
Knus oreokjeks og bland sammen med romtemperert smør. Her knuser kokkefruen kjeks i to brødposer, med en kjevle. Du kan bruke kjøkkenmaskin om du ønsker.
Trykk kjeksmassen i bunnen på en rund form (26 cm i diameter)Sett i kjøleskapet i 30 min.
Rør sammen kremost og melis. Pisk kremfløten til krem og bland inn i ostekremen. Smør 2/3 av dette jevnt over kjeksbunnen. Her strør vi litt knust kjeks oppå. Sett tilbake i kjøleskapet i 30 min.
Pisk sjokolademoussepulveret og melk i en bolle.
Hell sjokolademousse i kakeformen, topp med litt mer knust kjeks og sett tilbake i kjøleskapet 30 minutter.
Ha så på det siste av kremostkremen og knus over litt mer kjeks. Sett noen timer til avkjøling.
Løsne kakeringen fra kaken ved å skjære langsmed kanten med en skarp kniv. Fjern kakeringen og legg kaken over på et kakefat. Rasp gjerne over litt sjokolade for ekstra nytelse.
Da er det bare å spise folkens.
flink hu der blivende kokkefruen også. kanskje jeg prøver
Jeg liker at du gjør det enkelt. Da bruker jeg “jukse-mousse” 😊 når jeg skal lage den! mvh Hanne Hovde
Hei,
For ei nydelig kake! 🙂 Denne kaken har jeg veldig lyst til å lage, og har i den forbindelse et spørsmål. Er Toro sjokolademousse glutenfri?
Vennlig hilsen
Birgitte
Ja, denne var det😊
kAN DEN FRYSES (SOM ISKAKE)?