En utrolig god middag som passer både til hverdag og fest. Aubergine er fylt med en herlig kjøttblanding og toppet med pastasaus og ost.
Du tenger: (vi var to voksne)
- 200 gram kjøttdeig av svin
- 0.5 rødløk
- 1 kvart paprika
- 1 aubergine
- 2 dl rapsolje (til steking)
- revet ost (valgfri ost/topping)
- Pastasaus (jeg har brukt en ferdig saus her)
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 1 ts chiliflakes
- 1 ts løkpulver
- 1 egg
Slik gjør du det:
Først skjærer du toppen av auberginen. Del så i skiver ca. 3mm
Fyll et par dl olje i en stekepanne. Friter aubergineskivene et par minutter på hver side.
Legg de så på litt kjøkkenpapir så de får rent av seg.
Ha kjøttdeig, egg, krydder, løk og paprika i en bolle. Bland godt sammen
Ha en god skje med kjøttblandingen på ene siden av aubergineskiven. Brett så over og legg de over i en ildfastform eller stekebrett.
Ha en skje med pastasaus på toppen
Stek på 200 grader i 10 minutter. Ta de da ut og ha over revet ost. Sett formen tilbake i ovn ca. et kvarter. Eller til du er fornøyd med fargen på osten.
Jeg har her servert med sprengte poteter. Link til oppskrift finner du her:https://tomsmatprat.blogg.no/sprengte-poteter-med-mozzarella-og-basilikum.html
Jeg har også varmet opp resten av pastasausen som jeg serverer sammen med auberginen. Jeg har også en lett blandingssalat. Nydelig middag dette. Da er det bare å servere