En utrolig god middag som passer både til hverdag og fest. Aubergine er fylt med en herlig kjøttblanding og toppet med pastasaus og ost.

Du tenger: (vi var to voksne)

  • 200 gram kjøttdeig av svin
  • 0.5 rødløk
  • 1 kvart paprika
  • 1 aubergine
  • 2 dl rapsolje (til steking)
  • revet ost (valgfri ost/topping)
  • Pastasaus (jeg har brukt en ferdig saus her)
  • 1 ts salt
  • 0.5 ts pepper
  • 1 ts chiliflakes
  • 1 ts løkpulver
  • 1 egg

Slik gjør du det:

Først skjærer du toppen av auberginen. Del så i skiver ca. 3mm

Fyll et par dl olje i en stekepanne. Friter aubergineskivene et par minutter på hver side.

Legg de så på litt kjøkkenpapir så de får rent av seg.

Ha kjøttdeig, egg, krydder, løk og paprika i en bolle. Bland godt sammen

Ha en god skje med kjøttblandingen på ene siden av aubergineskiven. Brett så over og legg de over i en ildfastform eller stekebrett.

Ha en skje med pastasaus på toppen

Stek på 200 grader i 10 minutter. Ta de da ut og ha over revet ost. Sett formen tilbake i ovn ca. et kvarter. Eller til du er fornøyd med fargen på osten.

Jeg har her servert med sprengte poteter. Link til oppskrift finner du her:https://tomsmatprat.blogg.no/sprengte-poteter-med-mozzarella-og-basilikum.html

Jeg har også varmet opp resten av pastasausen som jeg serverer sammen med auberginen. Jeg har også en lett blandingssalat. Nydelig middag dette. Da er det bare å servere

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *