En helt fantastisk gryte dette. Og du kan bruke de grønnsaker du har liggende eller ønsker. Her kan du bruke svinestek/skinkestek eller ribbe. Blir godt uansett. Behold svor og fett på, masse smak i det. Så kan de heller fjerne det ved bordet, de som ikke spiser det. Det er jo forskjellig størrelse på steker. Her har jeg brukt en stor en. Resten av gryta fryser jeg bare ned. Så har vi til en annen gang.
Du trenger
(en stor stek holder til 7-8 personer)
1 skinkestek/svinestek eller ribbe
Smør/margarin til steking
Vann og buljong til koking
Salt
Pepper
Maizena og vann eller brun jevning
Grønnsaker
1 løk
1 paprika
4 vårløk
5 store champignon
Slik gjør du
Klipp opp nettingen på steken. Kutt steken i store biter. Ca. 4•4 cm
Varm opp en panne med smør. Brun kjøttet noen minutter. Ta det i flere omganger. Jeg har litt salt og pepper på kjøttet
Ha det stekte kjøttet over i en kasserolle/gryte
Fyll opp med vann til toppen av kjøttet. Ha i buljong. Jeg har brukt okse her. Buljong beregner du etter mengden vann du har i.
Kok opp og skru ned varmen. La kjøttet småputre under lokk ca. 1 time (eller til det er mørt)
Kutt opp grønnsakene i litt grove biter
Når kjøttet et mørt, tar jeg det opp av gryta. Så siler jeg kraften. Så har jeg kraften tilbake i gryta.
Så jevner jeg kraften med maizena og vann til ønsket tykkelse. Burde være litt tykk. (som brunsaus) Vil du ha den litt mørkere, bruk sukkerkulør. Kan også bruke brun maizenajevning.
Ha kjøtt og grønnsaker tilbake i gryta. La det få putre sammen i 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
Server gryten med kokte poteter og tyttebærsyltetøy
Det så deilig ut 😊 Jeg har hatt fiskesalat i dag 😁
Det er også godt da😋
Hvis jeg ganger oppskriften med 4,har jeg da middag til 25 stk? Tenkte tilsette tynne gulerotskiver,og grønne erter.
Ja, det burde holde det😀Var mye mat i den gryta. Blir middag i dag også den😋
den var nydelig god
Så bra😀
Du er så flink til å ta oppskriften steg for steg med fantastiske bilder🌺🌷🌸
Det er ikke mulig å gjøre feil🌺🌷🌸 Kanskje jeg ikke har fulgt med i timen,men hvor finner jeg alle oppskriftene du har laget?
Oppe til høyre her på bloggen er det søkefelt. Søk der😀Til venstre for det, så finner du også kategorier.
Jeg elsker oppskriftene dine, jeg er 75 år å burde være utlært, men har aldrig vært glad i å lage mat. Men oppskriftene dine inspirere meg. Jeg har vipset til kokebok, håper du får til det. Lykke til videre😄
Tusen takk skal du ha🥰Utlært blir man aldri heldigvis😀
Den så fantastisk ut😊dette blir søndagsmiddag.Fantastiske oppskrifter du legger ut😀🥰
Denne må jeg prøve😀💯👏👏
Ser utrolig god ut 😋
Kan jeg bruke lammestek i steden her?
I denne oppskriften bruker du smør i stedet for margarin. Spesiell grunn til det?
Ingen spesiell grunn😊Jeg sitter ofte igjen med mye smør etter selskaper. Og må da bruke det opp. Er sånne små putter med kort holdbarhet. Så kun derfor😊
vil så gjerne kjøpe kokeboken din hvor ?
Den kan du bestille på http://www.tomsmatprat.no
Takk for tips, eg brukte svineytrefilét, sopp, løk, gulrøter.Putta oppi rester av hakka tomater, litt fløyte, buljong og maizenajevning. Serverte med ris. Veldig godt! Man tager hva man haver.
Nydelig. 😍
Jeg elsker gryter/gryteretter.