En helt fantastisk gryte dette. Og du kan bruke de grønnsaker du har liggende eller ønsker. Her kan du bruke svinestek/skinkestek eller ribbe. Blir godt uansett. Behold svor og fett på, masse smak i det. Så kan de heller fjerne det ved bordet, de som ikke spiser det. Det er jo forskjellig størrelse på steker. Her har jeg brukt en stor en. Resten av gryta fryser jeg bare ned. Så har vi til en annen gang.

Du trenger

(en stor stek holder til 7-8 personer)

1 skinkestek/svinestek eller ribbe

Smør/margarin til steking

Vann og buljong til koking

Salt

Pepper

Maizena og vann eller brun jevning

Grønnsaker

1 løk

1 paprika

4 vårløk

5 store champignon

Slik gjør du

Klipp opp nettingen på steken. Kutt steken i store biter. Ca. 4•4 cm

Varm opp en panne med smør. Brun kjøttet noen minutter. Ta det i flere omganger. Jeg har litt salt og pepper på kjøttet

Ha det stekte kjøttet over i en kasserolle/gryte

Fyll opp med vann til toppen av kjøttet. Ha i buljong. Jeg har brukt okse her. Buljong beregner du etter mengden vann du har i.

Kok opp og skru ned varmen. La kjøttet småputre under lokk ca. 1 time (eller til det er mørt)

Kutt opp grønnsakene i litt grove biter

Når kjøttet et mørt, tar jeg det opp av gryta. Så siler jeg kraften. Så har jeg kraften tilbake i gryta.

Så jevner jeg kraften med maizena og vann til ønsket tykkelse. Burde være litt tykk. (som brunsaus) Vil du ha den litt mørkere, bruk sukkerkulør. Kan også bruke brun maizenajevning.

Ha kjøtt og grønnsaker tilbake i gryta. La det få putre sammen i 10 minutter. Smak til med salt og pepper.

Server gryten med kokte poteter og tyttebærsyltetøy

20 kommentarer

20 thoughts on “Svinegryte

  1. Hvis jeg ganger oppskriften med 4,har jeg da middag til 25 stk? Tenkte tilsette tynne gulerotskiver,og grønne erter.

  2. Du er så flink til å ta oppskriften steg for steg med fantastiske bilder🌺🌷🌸
    Det er ikke mulig å gjøre feil🌺🌷🌸 Kanskje jeg ikke har fulgt med i timen,men hvor finner jeg alle oppskriftene du har laget?

    1. Oppe til høyre her på bloggen er det søkefelt. Søk der😀Til venstre for det, så finner du også kategorier.

  3. Jeg elsker oppskriftene dine, jeg er 75 år å burde være utlært, men har aldrig vært glad i å lage mat. Men oppskriftene dine inspirere meg. Jeg har vipset til kokebok, håper du får til det. Lykke til videre😄

  4. Den så fantastisk ut😊dette blir søndagsmiddag.Fantastiske oppskrifter du legger ut😀🥰

    1. Ingen spesiell grunn😊Jeg sitter ofte igjen med mye smør etter selskaper. Og må da bruke det opp. Er sånne små putter med kort holdbarhet. Så kun derfor😊

  5. Takk for tips, eg brukte svineytrefilét, sopp, løk, gulrøter.Putta oppi rester av hakka tomater, litt fløyte, buljong og maizenajevning. Serverte med ris. Veldig godt! Man tager hva man haver.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *