Syltet Squash (Zucchini)og rødløk
Categories Grillmat, Middagstilbehør, Oppskrifter, Sylting, safting og hermetiseringDette er et nydelig tilbehør til for eksempel hamburger. Så hvorfor ikke prøve denne istedenfor den samme salaten man ofte bruker til hamburger. Du kan selvfølgelig ha dette til annen grillmat også.
Du trenger:
1 Squash (Zucchini)
2 rødløk
1 chili
2 hvitløksfedd
1 dl eplecidereddik
2 dl sukker
3 dl vann
litt strø salt
Slik gjør du:
Først kutter du opp Squash (Zucchini) i tynne skiver. Bruk en mandolin eller ostehøvel.
Legg skivene på tørkepapir. Strø over litt salt. Dette trekker vesken ut av squashen. La ligge i 15-20 minutter. Tørk så av med litt tørkepapir.
Ha eddik, sukker og vann i en kasserolle. Kok opp så sukkeret løser seg opp.
Tilsett løk, hvitløksfedd og chili. La småkoke i 5 minutter
Finn fram et rent glass. Legg squash på glasset. Hell så på laken med løk, hvitløk og chili.
Snu glasset opp ned om du skal lagre dette over tid. Skal du bruke det samme dag eller innen noen dager går det helt fint å la være. La bli romtemperert før du setter glasset kaldt.
La stå minimum 4-5 timer før du bruker det.
Bruk gjerne samme oppskrift,men rasp løk og squash ( både gul og grønn) og biter av chili. Dette er farlig godt i fylte ost med litt ost..😊