Tzatziki er nydelig til grillmaten og med en gresk type yoghurt får dressingen en fyldig konsistens og syrlig, god smak. Tzatziki er en dressing som brukes mye i Hellas og Tyrkia. Hjemmelaget tzatziki er godt til laks og kylling. Passer også fint å bruke som dip til godt brød.


Du trenger

(til 4 personer)

1 stk agurk

2 fedd hvitløk

5 dl gresk yoghurt, eller yoghurt naturell

1 ts hvitvinseddik, eller sitronsaft (valgfritt)

2 ss olivenolje

1 ss mynte, frisk, hakket

salt

Slik gjør du

Riv agurken på et rivjern og legg den over i en sil. Dryss over en klype salt, bland godt og la agurken ligge et kvarters tid. Press mest mulig vann ut av agurken. Jeg legger de også i et kjøkkenhåndkle, og klemmer ut resten av vannet.

Finhakk eller riv hvitløken og bland sammen hvitløk, yoghurt, eddik, olivenolje og mynte.

Rør inn agurken og smak til med mer salt om du ønsker

6 kommentarer

6 thoughts on “Tzatziki

  1. Perfekt tzatziki👍Og så ble jeg nysgjerrig på hvor du har fått tak i rivjernet ditt. Ligner på ett vi hadde i « gamle dager « og som jeg ikke har funnet igjen

  2. Er fra hellas og bor i Hellas, vi bruker ikke mynte i våres Tzatziki, men gjerne litt dill/ persille…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *