Tzatziki er nydelig til grillmaten og med en gresk type yoghurt får dressingen en fyldig konsistens og syrlig, god smak. Tzatziki er en dressing som brukes mye i Hellas og Tyrkia. Hjemmelaget tzatziki er godt til laks og kylling. Passer også fint å bruke som dip til godt brød.
Du trenger
(til 4 personer)
1 stk agurk
2 fedd hvitløk
5 dl gresk yoghurt, eller yoghurt naturell
1 ts hvitvinseddik, eller sitronsaft (valgfritt)
2 ss olivenolje
1 ss mynte, frisk, hakket
salt
Slik gjør du
Riv agurken på et rivjern og legg den over i en sil. Dryss over en klype salt, bland godt og la agurken ligge et kvarters tid. Press mest mulig vann ut av agurken. Jeg legger de også i et kjøkkenhåndkle, og klemmer ut resten av vannet.
Finhakk eller riv hvitløken og bland sammen hvitløk, yoghurt, eddik, olivenolje og mynte.
Rør inn agurken og smak til med mer salt om du ønsker
Dette er bare helt nydelig😋
Perfekt tzatziki👍Og så ble jeg nysgjerrig på hvor du har fått tak i rivjernet ditt. Ligner på ett vi hadde i « gamle dager « og som jeg ikke har funnet igjen
Dette er like gammelt som meg. Du får kjøpt likens i dag også. Bakeren og kokken har. Her er link. https://bakerenogkokken.no/kjokkenredskaper/rivjern/westmark-mouli-jansson-rivejern/
Hvor lenge holder tzatxiki seg i kjøleskap?
3-4 dager går fint. Bare rør i den før servering. Kommer litt vann fra agurken
Er fra hellas og bor i Hellas, vi bruker ikke mynte i våres Tzatziki, men gjerne litt dill/ persille…