I august 2021 var jeg tøff. (syns jeg)
Først må vi litt tilbake i tid. Til sånn ca. juli/august 2003. Jobbet med å pusse opp en restaurant den sommeren. Og hver dag til lunsj gikk vi til et lokalt gatekjøkken for å spise. Og det ble som regel kebab. Kebab var godt og mettende. Og var jo det jeg var ute etter, enkelt og greit. Jeg husker ikke datoen, selv om jeg egentlig er veldig god på å huske slike ting. Men det er heller andre ting jeg husker fra akkurat den dagen.
Vi var kommet langt i oppussingen. Alt var revet og nytt var på vei opp. Det var en veldig varm sommerdag.
Som vanlig til lunsj gikk vi til dette gatekjøkken. Og kebab ble bestilt rundt bordet. Praten gikk lett imens vi så ut i gaten på det yrende folkelivet. (det var en gang)
Jeg hadde spist ca 70-80% av kebaben. Da syntes jeg smaken begynte å forandre seg. Var for det meste mais, dressing og litt kjøtt igjen i bunnen av kebaben. Spiste med en plastskje for å skrape i meg det siste i bunnen. Dere skjønner at pitabrødet var litt for godt stekt for min smak, så det er grunnen til skjeen.
Jeg lurte på om maisen var sur. Tok en skje til for å kunne plassere hva som hva galt med smaken. På skjeen så jeg da en liten kjøttbit. På kjøttbiten var der ca 5-6 hårstrå/pels. De satt fast i kjøttbiten og var ca 2 cm lange!
Man skal jo ikke si æsj til mat??Men hva faen. Hva var det jeg hadde spist, det vet jeg ikke. Og vil ikke vite heller.
Det gatekjøkken gikk jeg aldri inn på igjen. Den dag i dag grøsser jeg om jeg går forbi. Selv om det nå er stengt.
Dette ødela også min lyst på kebab. Siden den dagen fram til nå fredag, har jeg aldri spist kebab igjen????
18 år uten kebab. Men på fredagskvelden da vi skulle ha oss noe å spise i by’n. Gikk vi inn på et gatekjøkken. Etter og ha studert menyen og ingenting fristet. Gikk vi for hver vår rulle kebab. “HÆ, SKAL DU SPISE KEBAB” brøt det ut fra samboer. En gang må jeg jo prøve igjen svarte jeg da.
Jeg spiste den opp. Uten så mange tanker eller assosiasjoner om den kebaben i 2003. Men dette var ikke kebab slik jeg husker det. Kunne ikke sammenlignes engang. Smakte ingenting. Ingen krydder, ikke spicy, ikke smak på dressing, salat eller kjøtt. Det beste med denne rulle kebaben var når jeg hadde spist den opp og kunne gå tilbake til hotellet.
Så endelig var jeg tøff, bare synd at smaksopplevelsen ikke var noe god da.
Fy for en ekkel opplevelse 😁 Slike historer er grunnen til at jeg aldri har spist kebab i Norge, men har spist i Tyrkia (som er kjent for å være verdens 3. beste matnasjon). Der får du den servert på tallerken, og ikke stappa oppi et pitabrød.
Takk ellers for en veldig fin matblogg!