Det er ikke lett å gi noe presist svar på hvor mye en person spiser. Barn, ungdom, kvinner, menn har et ulikt inntak av mat. To sultne voksne menn spiser kanskje det dobbelte av anbefalingene under. Det kan være utfordrende å vite hvor mye kjøtt, saus eller grønnsaker man skal beregne. Det kommer an på de som spiser.

Når du skal lage mat til flere, må du vite hvor mye du bør beregne per person. Hvis du ikke mengdeberegner, risikerer du å lage enten for mye mat – noe som er dårlig økonomi – eller å ikke ha nok mat til gjestene.

Oversikten nedenfor viser hvor mye det er vanlig å beregne per råvare.

Suppe og saus:

Suppe til forrett 2 dl
Suppe til hovedrett 4 dl
Saus (brune og lyse) 1 dl
Smørsauser ½ dl
Emulsjonssauser ½ dl
Dressing ½ dl

Kjøtt:

Kjøtt uten ben, gryteretter 150 g
Kjøtt med ben, gryteretter 250 g
Fileter og biffer 200 g
Stek uten ben 200 g
Stek med ben 250-300 g
Kotelett 250 g
Kjøttdeig og karbonadedeig 150 g
Pølser 150 g
Ribbe 350 g
Spareribs 350 g
Pinnekjøtt 400 g (500 g for storspisere)
tørrvekt, 530 g (650 g for storspisere)
Innmat 150 g
Kalkun, helstekt 500 g
Kylling, hel 500 g
Kylling/kalkun, filet 200 g

Fisk og skalldyr:

Fiskefilet 200 g
Fisk i skiver 300-400 g
Lever av skrei 80-100 g
Rogn av skrei 100-150 g
Reker 400-500 g
Blåskjell 400-500 g
Krabbe  per person (ca. 500 g)
Hummer/sjøkreps  per person (ca. 500 g)

Ost:

Osteaften 200 g
Snaks 150 g
Forrett 50 g
Dessert 75 g

Grønnsaker, ris og pasta:

Salat 150 g
Kokte grønnsaker 150 g
(NB! Brukes det flere grønnsaker, fordeles vekten på antall
grønnsaker, for eksempel 50 g gulrot, 50 g blomkål, 50 g brokkoli)
Erter og bønner (tørkede) 60 g
Ris, rå 60 g
Pasta, rå 75 g
Poteter 150-200 g

Dessert:

Isparfait på 1 liter fløte 25-30 personer
Fromasj på 1 liter fløte 25-30 personer
Karamellpudding på 1 liter melk 10-12 personer
Fruktgrøt 2 dl per person
Frisk frukt 150-200 g
Dessertsaus 1 dl per person
Kaker 12-14 personer

 

En spennende buffet passer til de fleste anledninger.

Mengdeberegning buffet

Mengdeberegning avhenger av hvor mange retter som finnes på buffeten
og mengde kjøtt og fisk avhenger av tilbehøret. Det er vanlig å beregne
ca. 500-600 g mat per person inkludert tilbehør, og da bør ca. halvparten
være fisk/kjøtt. Her er et eksempel på mengdeberegning koldtbord:

Roastbiff, 60 g per porsjon
Svinestek, 60 g per porsjon
Karbonade med løk, 1 stk per porsjon
Spekemat, 60 g per porsjon
Røkt laks, 60 g per porsjon
Eggerøre, 1 egg per porsjon
Grønn salat, 40 g per porsjon
Pastasalat, 40 g per porsjon
Potetsalat, 40 g per porsjon
Waldorfsalat, 40 g per porsjon
Dressing, 10 g per porsjon

Skalldyrbord

Beregn som ellers ca. 500-600 gram per person, hvor ca. 250-300 er skalldyr (uten skall).
Dette varierer etter hva man serverer.
Normalt regnes det også 1/2 hummer per mann når det er på bordet.

Spekematbord

Beregn ca. 150 gram spekemat per person, fordelt på de ulike sortene.
Spekeskinke er oftest mest populær.

Ostebord

Beregn ca. 200 g ost per person. Vanligvis går det mer av milde oster enn av skarpe,
så beregn alltid mest av de milde ostetypene.

Kom over disse bildene nå. Det er fra et koldtbord i mai 2018 som jeg lagde. Den gangen var det lenge siden jeg hadde lagd koldtbord og var veldig ute av trening. Slike koldtbord lagde vi på slutten av 90-tallet og er ganske så utdatert i dag.

Selv om jeg sikkert var fornøyd med dette for 4 år siden, hadde jeg vært litt flau om jeg hadde servert dette i dag.

Utviklingen jeg har hatt på koldtbord disse årene er ganske så stor når man ser på disse bildene.

Greit at det er vikingskip siden konfirmasjonen var på sjømannsforeningen i Brevik. Men selve opplegging av mat, pynt, utvalg av pålegg etc er ikke mye å skryte av.

Disse bildene er også de første jeg la på Toms matprat siden. 4. Mai er siden 4 år gammel, og det hele startet med disse bildene.

Uansett er det litt gøy å se forandringer på disse årene.

Nå er det straks mai igjen og tid for nye koldtbord. Starter neste helg med min egen sønn som skal konfirmeres. Og han har faktisk samme navn som konfirmanten jeg lagde dette koldtbordet til for 4 år siden.

Ville bare vise dere disse minnene fra facebook. Ha en riktig så fin dag.

Nachos er en skikkelig digg vri på fredagstacoen og en perfekt rett å lage hvis dere er mange. Passer også alle andre ukedager selvfølgelig. For at chipsen ikke skal bli bløt er det lurt å ikke legge på ingrediensene før ovnen er varm og alt er klart til montering. Velg gjerne tortillachips som er litt tykke av samme grunn. Da holder den seg knasende sprø til servering.
Foretrekker du en vegetarvariant, kan kjøttdeig erstattes med flere typer bønner, som chilibønner og sorte bønner, i tillegg til kidneybønner som jeg også har brukt her. Til denne nachosen har jeg brukt 9 produkter fra FirstPrice. Det er produkter vi handler fast.

Først steker jeg en kyllingkjøttdeig, når kjøttdeigen er halvveis stekt tilsetter jeg taco krydder (ikke vann) dette får steke sammen et par minutter før jeg har i en boks med hakkede tomater. Dette koker sammen ett minutt bare. Vil du ha i mer krydder gjør du det nå. Jeg har litt ekstra chilikrydder i.

I en ildfastform legger jeg litt nachochips i bunnen. Så legger jeg en boks med kidneybønner. (Husk å skylle de først)

Oppå der har jeg kjøttblandingen. Strør også litt revet ost (topping) og en halv boks med mais.

Så har jeg skjært opp en halv løk og en halv paprika i biter, dette legger jeg i neste lag sammen med litt mer nachochips.

Til slutt har jeg resten av chipsa og drysser over litt cheddarmix.

Steker i 12-15 minutter på 200 grader

Serveres med salat, salsasaus, rømme, revet ost og dressing

Jeg skulle ned å handle noe til middag og eldste jenta ble med. Hun fant ut at hun skulle velge middag, og da viste jeg hva det ble, for hun elsker Tortelloni. Og hun mente vi bare skulle ha det. Sitte å trykke i seg bare det hørtes litt kjedelig og ikke minst dyrt ut. Så hun valgte ihvertfall og ha litt salat til.

Jeg ville ha et par ting til, så da ble det fløte, revet ost og grønn pesto også.

Denne middagen er enkel og veldig rask å lage. Tortelonni var med ost og skinke. Den kokes litt kortere en de 4 minuttene som står på pakken.

I en panne koker jeg opp fløte, her har jeg brukt en halv pakke. Når den har kokt ett minutt har jeg i 2-3 ts pesto. Ikke la det koke noe mere, trekk pannen vekk.

Sil av Tortelloni og ha de i sausen.

Strø over litt revet ost og server.

Her serverer jeg med salat, rømmedressing og pesto.


Det er ikke alltid så lett og ta imot ris og ros. Det er noe jeg aldri har vært god på. Det å få positive tilbakemeldinger og kommentarer føles godt der og da, men det synker sjelden inn. Og blir ofte fort glemt. For meg som blogger og driver av matsiden på Facebook, varer sjelden en positiv kommentar lengre en til neste innlegg. Man hører ofte at det må jeg ta til meg. Ja, selvfølgelig svarer man jo da. Men tar jeg det til meg, det er et annet spørsmål.

Jeg husker da jeg var yngre og vi lagde til selskaper på plasser der jeg jobbet. Da var det ofte vanlig at vi kokkene måtte komme ut på gulvet etter endt servering. Selvfølgelig for takk og applaus. Noe så flaut da gitt. Det skjer heldigvis sjelden nå. Har jeg selskaper er jeg som regel vekke før de kommer så langt.

Det å være blogger eller inspirator innen mat er jo alltid et jag etter positive tilbakemeldinger. Hvordan ellers skal man vite om det er bra nok det man gjør. Så positive tilbakemeldinger må man ha. Likeså negative, om det er konstruktiv kritikk da. Klage bare for å klage gjør meg forbannet. Takler det like dårlig som ros.

Der jeg var lærling så jeg hvordan sjefen taklet kritikk, og tok kanskje med meg noen dårlige lærdommer derfra.
Husker en gang at en gjest klaget på at han fikk for lite stekt løk til karbonaden sin. Da klikket det for sjefen på kjøkkenet som lagde et fint merke i kjøleskapet med knyttneven sin.
Lærte også fra han om man ble forbannet på kjøkkenet kunne man gå inn på fryserommet og brøle så høyt man kunne. Med vifter og isolering som er der, så hører ingen deg. Og det har jeg gjort på mange arbeidsplasser opp igjennom. Ja, for jeg kan fort bli litt hissig jeg også. Tru det den som vil🤣

Og da istedenfor å kjefte opp andre på kjøkkenet er det bedre å blåse litt ut av seg på fryserommet. Alle har nok sine måter de ventilerer på.
Men en ting er sikkert, jeg er nok ikke den enkleste å jobbe med eller for. Sarkasme og ironi har vel vært det jeg bruker mest og holdningen dumme spørsmål fortjener dumme svar. Dette er langt fra noen positive trekk fra min side, men har alltid fått jobben gjort uansett hva.

Nei, klager på mat når jeg vet selv at det ikke er noe å klage på gjør meg forbannet. Sære folk som klager bare for å klage finner man over alt.

Jeg er alltid åpen (eller burde være) for konstruktiv kritikk, for jeg vil jo hele tiden lære å utvikle meg. Og da trenger man tips og råd som følger med slik kritikk. Og det er jo positivt. Men ikke alltid det synker inn heller. For har jeg først bestemt meg at det er best slik jeg gjør det, da lukker ørene seg fort. Ingenting synker inn og jeg utvikler meg kanskje ikke slik som jeg kunne gjort akkurat på den matretten.

De beste tilbakemeldinger jeg kan få er fra de som prøver mine oppskrifter for så å kommentere tilbake på innlegget. Da ofte med bilder også. Det syns jeg er skikkelig gøy og da føler jeg litt at min jobb er gjort. Min jobb er å inspirere dere, vise dere nye oppskrifter eller gamle oppskrifter i ny drakt. Gi dere råd og tips som kan hjelpe dere på kjøkkenet. Og inspirere selv de som hater å lage mat til å lage mat. Akkurat tilbakemelding på det sistnevnte har jeg fått en del av. Og det varmer hjerte skikkelig❤️

Jeg prøver å gjøre oppskrifter så enkel som mulig og med masse bilder. Slik at selv de som ikke kan lage mat kan følge oppskrift og bilder.

Jeg bruker mye rester, jeg bruker mye fra halvpris disker etc. Jeg vil lage mat og oppskrifter som dere alle kan bruke hjemme i hverdagen. De eksklusive rettene får andre matbloggere ta seg av. Det er litt feil spor for meg å gå føler jeg. Jeg er ferdig med restaurantbransjen og jeg trives bedre med enklere mat. Og mat man blir mett av, men som også ser bra ut.
Som dere, lærer jo jeg hele tiden også. Jeg prøver ut nye måter og teknikker på kjøkkenet. Prøver hele tiden å være nyskapende. Jeg leser masse oppskrifter i inn -og utland som jeg ofte videreutvikler slik jeg føler for. Oppskrifter er jo en veiviser eller pekepinn om du vil. Man forandrer jo oppskrifter etter slik man ønsker selv. Alle liker jo ikke alt, da forandrer man oppskrifter og bytter ut ingredienser.

Uansett vil jeg takke dere for all ris og ros dere kommer med. Og tusen takk for at jeg får inspirere dere og ikke minst at dere lar dere inspirere😁

Bordmanerer er viktige i både profesjonelle og sosiale situasjoner, så det er lurt å kjenne til noen grunnleggende ting.

Uansett hvor du spiser, er riktig etikette ved bordet viktig. Selv når det bare er du og familien som spiser et måltid sammen, vil du fremdeles være et godt eksempel for barna dine.

Spise ute

Selv om det å spise ute har blitt mer uformelt, er det fortsatt ikke akseptabelt å snakke med munnen full av mat, vippe bordet med albuene eller forstyrre andre spisendes opplevelser ved å vise upassende etikette. Det er viktig å følge visse retningslinjer for manerer i både formelle omgivelser og hurtigmatrestauranter.

Lær grunnleggende om bordskikk

Bordmanerer er viktige i både profesjonelle og sosiale situasjoner, så det er lurt å vite noen grunnleggende ting. Det kan være noen små variasjoner, avhengig av region og hva som er akseptabelt lokalt. Så hvis du er på et middagsfest, vær nøye med verten eller vertinnen og ta signaler fra dem.

Uansett om noen noen gang har lært deg å spise etikette eller om du har glemt det du har lært, er det noen tips som viser at du vet hvordan du skal oppføre deg ved bordet. Å bruke riktig etikette ved bordet vil også hjelpe deg sosialt og profesjonelt i en restaurant eller i noens hjem.

Før middagen

Hvis du blir invitert til å spise middag med noen, er det alltid en god ide å svare, selv om det ikke blir bedt om en RSVP. Dette hjelper med planlegging. Ikke spør om du kan ta med ekstra gjester hvis invitasjonen ikke gir tilbudet. Men hvis familien din blir invitert hjem til noen til middag, er det greit å spørre om barna dine er inkludert. Hvis de er det, må du sørge for at barna dine kan god oppførsel før de drar.

Gave

Når du spiser hjemme hos en venn, er det lurt å ta med en vert eller vertinnegave. Ikke forvent at gaven din skal brukes under måltidet. De fleste middagsfester har nøye planlagte menyelementer, og det kan hende at gaven din ikke følger med måltidet.

Starter

Noen middagsfester er formelle og har plasskort der verten eller vertinnen vil at du skal sitte. Hvis ikke, spør om det er sittepreferanser. Vent til verten sitter før du gjør det. I noen kulturer vil det bli sagt en velsignelse. Selv om du ikke følger bønnens tro, vis respekt og vær stille. Hvis verten tilbyr en skål, løft glasset. Det er ikke nødvendig å “klinke” andres glass.

Serviett

Så snart du setter deg ned, må du henvende deg til verten eller vertinnen og ta en pekepinn for når du skal begynne. Når verten bretter ut servietten, bør du fjerne servietten fra bordet eller tallerkenen og plassere den på fanget. Hvis du spiser ute, bør du plassere servietten i fanget ditt umiddelbart etter at du har satt deg ned.

Hold servietten i fanget til du er ferdig med å spise. Hvis du må stå opp når som helst under måltidet og planlegger å komme tilbake, legg servietten på hver side av tallerkenen. Når du er ferdig, legger du servietten på bordet til venstre for tallerkenen.

Når du skal spise

Hvis du spiser ute, bør du vente til alle medlemmene i gruppen din har blitt servert før du tar opp gaffelen. På en privat middag, observer verten eller vertinnen og ta opp gaffelen din når han eller hun gjør det. Imidlertid, hvis du er på en buffé, kan du starte når det er andre som sitter ved bordet ditt.

Sølvtøy

Et av de vanligste problemene for å forvirre dagens spisesteder er hvilket redskap du skal bruke til hvert kurs. En typisk tommelfingerregel er å starte med redskapet som er lengst fra tallerkenen din og jobbe deg mot midten av stedet.

Hvis du ser verten eller vertinnen gjøre noe annerledes, kan du følge hans eller hennes ledelse. Det viktige er å forbli så lite iøynefallende som mulig. Du vil ikke rette negativ oppmerksomhet mot deg selv.

Mat

For middager der det serveres mat ved bordet, bør rettene sendes i retning mot klokken. Nå aldri over bordet for noe. Be i stedet om at krydder sendes fra personen nærmest varen. Salt og pepper skal overføres sammen. Bruk alltid serveringsutstyr og ikke ditt eget for å løfte mat fra serveringsfatet.

Spiser

Bordmanerer ble designet for å hindre folk i å trøkke mat ned som dyr, så lær dem før du spiser sammen med andre. En av de viktigste tingene du må huske på er at du aldri bør være oppmerksom på deg selv ved å bryte reglene som er satt av samfunnet.

Her er noen viktige regler for spisetikette som du bør følge:

 • Slå av mobiltelefonen før du setter deg ned. Det er uhøflig å snakke på telefonen eller sms mens du er sammen med andre.
 • Aldri snakk når du har mat i munnen. Det er bare grovt. Selv om noen stiller deg et spørsmål, vent til du svelger før du svarer.
 • Smak på maten før du tilsetter salt, pepper eller annen krydder. Å gjøre noe annet kan være fornærmende for verten eller vertinnen. Hvis du spiser middag med en potensiell arbeidsgiver, kan personen oppfatte deg som noen som handler uten å kjenne fakta.
 • Ikke kutt all maten før du begynner å spise. Skjær en eller to biter om gangen.
 • Aldri blåse på maten. Hvis det er varmt, vent noen minutter på at det er avkjølt. Fjern suppen din fra deg.
 • Noen matvarer er ment å bli spist med fingrene. Følg ledelsen til verten eller vertinnen.
 • Hvis du drikker av et stenglet glass, hold det ved stammen.
 • Bryt brødet ditt i bitstykker og smør bare en bit av gangen.
 • Prøv minst en eller to biter av alt på tallerkenen din, med mindre du er allergisk mot det.
 • Kompliment vertinnen hvis du liker maten, men ikke si din mening hvis du ikke liker det.
 • Bruk redskapene dine for å spise, ikke gestikulere.
 • Hold albuene utenfor bordet. Hvil hånden du ikke bruker i fanget ditt.
 • Spis sakte og tempo deg selv til slutt på samme omtrentlige tid som verten eller vertinnen.
 • Unngå burping eller å lage andre uhøflige lyder ved bordet.
 • Hvis du søler noe på en restaurant, kan du signalisere en av serverne om å hjelpe. Hvis du søler noe på et privat middagsselskap hjemme hos noen, må du plukke det opp og tømme utslippet. Tilbyr å få det rengjort profesjonelt om nødvendig.
 • Når du er ferdig med å spise, må du la kjøkkenutstyret stå på tallerkenen eller i bollen.
 • Bruk aldri tannpirker eller tanntråd ved bordet.
 • Du kan bruke leppestiften på nytt, men ikke friske resten av sminken din ved bordet.

Etter måltidet

Når du er ferdig med å spise, bretter du servietten delvis og legger den til venstre på tallerkenen. Vent til verten eller vertinnen signaliserer at måltidet er over, og da kan du stå. Etter at måltidet er over, ikke spis og løp. Hvis ingenting er planlagt etter middagen, kan du holde deg i omtrent en time før du sier farvel til verten og takker ham eller henne for middagen. Hvis arrangementet er uformelt, kan du tilby å hjelpe til med å rydde opp.

Seinere

Send alltid vert eller vertinne en takkekort eller et kort i posten, og ikke vent mer enn en dag eller to etter hendelsen. Adresser verten eller vertinnen, takk ham eller henne for den herlige middagen, og legg til en annen kort, positiv kommentar for å vise din takknemlighet. Merknaden din kan være kort, men inderlig. I dagens samfunn er melding på telefon mer brukt.

Denne spanske retten er en klassiker på tapasbordet. Jeg tilsetter ekstra grønnsaker og stekt ris ved siden av, så det blir en middag ut av det. Steker du scampi perfekt uten at de blir gummi, er dette en utrolig god middag.

Til scampi trenger du: (vi var 2 personer)

 • 500 gram scampi, rå og uten skall
 • Krydderblanding 1 ts av hver. Pepper, salt, paprikakrydder, chiliflakes, provencekrydder, løkpulver/salt
 • 0.5 stk pose grønnkålmiks
 • 2 hvitløksfedd
 • 2 dl sweet chilisaus
 • olje til steking

Til stekt ris

 • 2 porsjoner kokt ris
 • 1 stilk vårløk
 • 0.5 stk sjalottløk
 • 1/4 stk paprika
 • olje til steking

Slik gjør du:

Først lager du krydderblandingen til scampi. De skal gjerne ligge noen timer i krydderblandingen. Er de frosne kan du gjerne ha på krydderblandingen imens de tiner. Og du kan gjerne bruke frisk chili istedenfor tørket slik jeg har gjort.

Når du skal lage middagen trenger du kokt ris. Den koker jeg litt på forhånd med grønnsaksbuljong i vannet.

Risen steker jeg i en varm panne med olje. Etter 2-3 minutter tilsetter jeg kuttet løk, paprika og vårløk. Lar dette få steke sammen 3-4 minutter. Bruker du buljong i vannet trenger du ikke krydre. Men gjerne litt salt og pepper om det er rein ris bare.

Nå skal scampi stekes. Hell ut vannet som er kommet i bollen. Rekene avgir en god mengde vann når de har vært frosne. Varm opp en panne med olje. Stek rekene i 2-3 minutter til de blir rosa sammen med 2 hvitløksfedd som er hakket opp.

Så fort rekene blir rosa har du i grønnkålmiksen. La dette surre sammen 1-2 minutter

Så har du i sweet chilisausen. Den er ferdig til servering med en gang. Ikke la den stå for lenge, da får du sprettballer fort.

Jeg har også stekt litt asparges som jeg serverer med

Da er det bare å servere


Heidi ville lage carbonara til oss slik hun liker den. Heidi er altså min samboer for de som ikke har fått med seg det. Istedenfor bacon har hun brukt rester av sommerskinke. Dette var meget godt

Her bruker hun:

 • Sommerskinke i biter
 • egg
 • spagetti
 • revet ost
 • fløte
 • frisk basilikum
 • oksekraft buljongterning
 • oregano
 • paprikakrydder
 • rosmarin
 • salt
 • pepper
 • pizzakrydder

Slik gjør hun det:

Først koker hun spagetti i oksebuljong

Imens kutter hun opp skinken

Blander tre egg, krydder og ost i en bolle. Hun bruker ingen mål, bare litt av hvert.


Når spagettien er kokt siler hun av vannet. I spagettien blander hun eggeblandingen. Lar dette frese lett sammen på plata ett minutt.

Så tilsetter hun skinken og frisk basilikum, blander godt sammen.

Så har hun i en skvett med fløte. Blander godt sammen.

Så er det bare å servere

Dette er en enkel frokost eller lunsj salat som passer godt på brødskiven eller rundstykker. Her kan du variere litt selv hvor mye karri smak du vil ha. Du kan også ha i ananas eller maiskorn om du ønsker.

Til denne trenger du:

 • Majones
 • Rømme
 • Stekt kyllingfilet
 • Paprika
 • Løk
 • Vårløk
 • Karri

Slik gjør du:

Bland først 50/50 med majones og rømme

Smak til med karri til du får ønsket smak. Husk at om salaten står litt vil den få mer smak.

Kutt opp grønnsakene og kyllingen i små biter. Bland alt godt sammen.

La den gjerne stå litt før du serverer.

Kyllingfilet og mozzarella er alltid en bra kombinasjon. Noen ganger har jeg i tomater også, men denne gangen gjorde jeg det på en annen måte. Det var bare fruen og jeg til middag, derfor brukte jeg en halv mozzarella i hver filet.

Fileten snitter jeg på langs og legger ned en halv mozzarella.

Fileten legger jeg i en ildfastform. Jeg krydrer filetene med paprikakrydder, salt, pepper og sterk curry pulver.
Så har jeg over litt hakket frisk basilikum og en klunk olje.

Kyllingen steker jeg på 200 grader i ca.40 minutter.

Som tilbehør har jeg ris, asparges og gulrot.

Asparges og gulrot steker jeg i en panne med olje.

Som saus laget jeg en enkel og god kyllingsaus. Her bruker jeg to kylling buljongterninger og 3 dl vann. Skal ha godt med smak, derfor følger jeg aldri  det som står på pakken.

Kok opp vann og buljong. Jevn til med litt maizena og vann. Når du har en god tykkelse på sausen har jeg i en liten skvett fløte. Snakk om maks 0.5 dl.

Smaker til med salt og pepper.

Hakker opp litt vårløk og basilikum som jeg tilsetter sausen.

Da er det bare å servere. Enkel, men kjempe god kylling middag. Jeg har også litt gulrotsyltetøy ved siden av. Passer veldig godt til kylling.