Endelig har man kommet dit at jeg kan starte på min første kokebok. Finansiering er i orden. Avtale med trykkeri er i orden. Så da er det bare å sette i gang.

Jeg skal ta noen intense dager innimellom med skriving. Det er jo sommer, så litt pauser må jeg ha innimellom. Må nyte litt også. Dette skal jo ikke bare være stress og mas.

Jeg har en tidsplan. Boken skal være ferdig og innlevert før skolestart. Når manus er innlevert, vil det ta ca. 40 dager før jeg har boka i hånd. Bøkene vil bli sendt hjem til oss i esker og på paller. Så trur jeg må ordne litt plass til det. Vi må pakke og sende alle bøker selv. Derfor ser jeg også på muligheten for nettbutikk. Det vil gjøre det lettere for dere og for meg.

Så dette blir en spennende sommer folkens. Bokdrømmen har jeg hatt en god stund. Og det er så godt og endelig ha kommet så langt.

Takket være dere følgere, blir boken en realitet. Så den dedikeres til alle dere🥰

Målet med denne boken er at den skal dekke utgiftene for bok nummer to. Bok nummer to blir en ren bakebok.
Navn på bok nummer 1 og 2 er klart. Men det får dere ikke vite enda.

Dette blir gøy dere. Tenkt og få kokebokforfatter på CV’n også da. Det er jo en drøm det. Og håper på mange kokebøker i årene som kommer.

Tusen takk alle sammen. Da er vi i gang📚

Pannekaker er godt året rundt syns jeg. Og det er veldig enkelt å lage langpannepannekake. Da slipper du å steke en og en pannekake. Har du på litt flesk eller bacon, pluss litt grønnsaker. Ja, da er dette skikkelig digg.

Du trenger:

(1 langpanne/stekebrett)

300 gram bacon eller sideflesk

3.5 dl hvetemel

5 dl melk

0.5 ts salt

Ca. 2-3 ss gressløk

0.5 stk rød paprika

2 vårløk

Frisk oregano (2 ss finhakket)

5 egg

smør til steking

Slik gjør du

Ha mel i en bolle. Lag en grop i melet. Pisk sammen egg og melk. Rør inn ca. halvparten av væsken. Rør godt.

Tilsett resten av væsken. Rør godt, slik at det blir en klumpfri røre. Ha i salt. La røren svelle i ca. 15 minutter.

Kutt opp bacon i mindre biter. Stek det i en panne med litt smør. Trekk pannen til side

Kutt opp grønnsaker/urter

Finn fram en langpanne/stekebrett med bakepapir. Hell rører på brettet

Fordel bacon rundt på brettet. Hell gjerne over stekefettet også

Fordel grønnsaker og urter på toppen

Stekes midt i ovn i ca. 15 minutter på 200 grader

Denne trenger ikke noe tilbehør. Bare å spise slik den er.

Disse potetene er fantastisk som tilbehør, men også som snacks. Småsprø poteter dette. Her er det lett å overspise litt. Bare en vennlig advarsel.

Du trenger

0.5 kg småpoteter eller andre poteter (kokefaste)

30-40 gram parmesan

1 ts chiliflakes

2-3 ss olje

2-3 ss Finhakket persille

Ca. 0.5 ts Grovsalt

Ca. 0.5 ts Peppermiks

Slik gjør du

Del småpoteter i to. Bruker du større potet, del i 4. Kok potetene 8-10 minutter i lettsaltet vann

Finn fram et stekebrett med bakepapir. Legg poteten på brettet

Bland poteten med olje, parmesan, chiliflakes, litt grovsalt og peppermiks

Stek i ovn, 30-35 minutter på 200 grader

Ha poteten på et serveringsfat

Strø over hakket persille og gjerne litt ekstra parmesan. Da er det bare å nyte

Blir litt bekymret jeg. Her står det varsel etter varsel i media i dag.

Skalk lukene😱Hold deg inne!!

Jeg vet ikke hvor skalken skal plasseres på lukene. Og er det snakk om alle luker i huset?

 

Nå har jeg funnet fram flere skalker. Springer fra rom til rom. Har det noe å si om de er glutenfri eller ikke? Grovbrød kanskje, eller går det med kneip?

Ja, ja…jeg vet ikke hvordan dette skal hjelpe mot Lyn, torden og regn😳Trekker de til seg vann. Og blir da lynavleder? Jeg har festet de med grillspyd, kanskje det hjelper😟De er av tre da.

Blir rett og slett litt redd jeg!

Nei, slik skremselspropaganda nyhetene holder på med er bare tull. Skremme mennesker som er nervøse fra før. Mange er livredd Lyn og torden.

Jeg syns Lyn og torden er fascinerende. Akkurat nå vil jeg ikke ha det da. Det er ALT for tørt ute. Det vil fort føre til flere branner. Og det vil vi ikke ha.

Er det ikke rart at media skal slå opp store stykker uansett hvilket vær det melder? Vi bor da fortsatt i Norge sist jeg sjekket. Et land med vær og vind.

5 cm snø for eksempel. Da er det snøkaos her sørpå. Nesten så skoler må stenge. Det ligger biler strødd i veikantene.

Nå skal det altså bøtte ned! Når det er så tørt blir det mye overflatevann. Det vil jo ikke trekke ned, bare renne på overflaten. Nå er det heldigvis meldt flere dager med regn denne uken. Og det trenger vi så absolutt!
Denne tørker er ikke bra.

Men tilbake til media. Utlandet må jo le av oss stakkars nordmenn. Krisemaksimerer absolutt alt.  Og overdriver så det holder.

«Tordenværet kan føre med seg lokalt kraftige vindkast, så da kan det være lurt å ta ned parasollen, skriver meteorologene på Twitter»

Hvem har parasollen oppe når det ikke er sol. Eller når vi ikke er ute i det hele tatt?

Det var litt flaks at jeg tok dette bilde av vår parasoll. Da oppdaget jeg at stolputene var ute😂Nå er de inne😜

Nei, uvær på vei folkens. Så finn fram alle skalker i hus. For nå må lukene skalkes! Det står i nyhetene

Vi skal være glad Norge ikke er det værste landet å bo i når det kommer til været. Her er ingen tropisk storm, sykloner, tornado etc. Bare helt vanlig vær. Så ingen vits å rope så høy vel?

Fylt Aubergine er utrolig godt. Her kan du jo enten dele auberginen i to. Hule ut og fylle på fyll, eller du kan gjøre det slik jeg har gjort her, å lage ringer.

Som tilbehør her har jeg stekte poteter og fylt sopp. Men du velger selv hva du vil ha

Del først opp 2 auberginer i skiver, ca 1-1.5 cm tykke. Skjær ut midten. Skal være ca 1 cm igjen rundt i ringen. Legg ringene og innmaten du har skjært ut en halvtime i lettsaltet vann

Du trenger til fyll

400 gram kjøttdeig

1 egg

2 vårløk

0.5 stk paprika

0.5 stk løk

avskjæret fra auberginen

1 ts salt og pepper

4 ss bbq olje med hvitløk

1-2 ss Gressløk

Slik gjør du

Kutt løk, vårløk, litt av aubergine avskjærer og paprika i mindre biter

Bland alle ingrediensene godt sammen i en bolle

Legg aubergineringene på et stekebrett med bakepapir. Fyll ringene med kjøttblandingen.

Fyll godt på og klapp det litt sammen. Det krymper litt når det stekes.

Dryss over litt gressløk. Stekes i ovn i ca 20 minutter på 200 grader.

Pynt med litt friske urter, eller blomster om du ønsker.

Da er det bare å servere 


Snakk om vinnerflax folkens. Vet ikke hvor mange robotstøvsugere, IPhone 14, elektrisk sparkesykkeler, boblebad… «Ja, the list goes on»jeg har vunnet nå. Hver dag får jeg Mail, blir tagget, meldinger på tlf at jeg har VUNNET ditt og datt. Er ikke jeg heldig?

Jo, snakk om å være heldig. Har bare levert kortnummer og betalt en liten sum. Så skal jeg få det tilsendt.

Hvor skal jeg gjøre av så mange robotstøvsugere og el-sparkesykler tru. Må nok rydde meg et rom i kjelleren. Må jo ha plass kan dere skjønne.

Jeg venter også på 50 000 000 dollar som jeg skulle få på konto. Det var fra en hyggelig herremann i Afrika. Skrev Mail med han lenge. Tenkt at han ville gi meg så mye penger da gitt. Jeg måtte bare sette inn 10 000 kr til han. Og det gjorde jeg jo selvfølgelig. Så da håper jeg de pengene kommer på konto snart. Hadde ikke det vært kjekt da? Har jo bruk for de. Hadde trengt et par nye sko med demping.

Jeg får også mange meldinger at det er feil med min bankid. Og da må jeg taste inn all min info på nytt. Vet ikke hvor mange ganger jeg har gjort det nå. Og de får like fort feil igjen. Dårlig system det der bankid greiene.

Samme med Netflix. Der har jeg oppdatert betalingsinfo så mange ganger. Til hvilken nytte? Etter to dager må jeg det samme igjen.

Bitcoin har jeg mange av. Glad jeg kjøpte opp mange av de for et par år siden. Men jeg vet ikke hvor de er. Finner de vel kanskje. Må jo være en plass, ikke sant?

Jeg eier 2 feriehus i Spania. De har jeg betalt på i flere år. Altså, de er under bygging visst. Så vi har ikke fått vært der ennå. Så det blir jo gøy når de er ferdig.

Kan ikke skjønne at jeg har så mye Flax i livet. Er dere like heldige som meg?

OBS!

Det over her er bare tull👆🏼

Det er ikke all svindel man får gjort noe med. Noen faller under kategorien «Din skyld» Eller rettere sagt, «du er lettlurt»

Mens noen svindler er mer alvorlig

Har du blitt svindlet? Dette bør du gjøre nå

Hvis svindlere har fått tilgang til dine verdier eller økonomiske opplysninger, er det om å gjøre å handle raskt og vite hva du skal gjøre.

1. Tiden er avgjørende

Det kan være både foruroligende og skremmende å oppdage at bedragere har fått tilgang til verdiene eller opplysningene dine. Men ved å handle raskt og følge noen gode råd, er det mulig å stanse en pågående svindel og få pengene dine tilbake. Tiden er et viktig element når uhellet har vært ute og du har blitt utsatt for et svindelforsøk.

2. Ta kontakt med banken

Det er viktig å komme i kontakt med banken så raskt som mulig, for å få sperret kort og konti som kan være utsatt eller allerede er blitt misbrukt eller tappet for midler. Det er viktig at vi får registrert saken så fort som mulig for at vi kan spore pengene og få dem tilbake før de forsvinner. I noen tilfeller har svindlerne tappet pengene fra kontoen eller flyttet dem til utlandet før vi får fanget dem opp. Da er pengene tapt, og du må reklamere og få en individuell vurdering av om du kan ha rett til erstatning. Det kan du gjøre dersom du ikke har autorisert overføringen selv.

3. Få oversikt over situasjonen

Forsøk å skaffe deg oversikt over hva som er på avveie og hva som er misbrukt eller tapt. Er det for eksempel konto- eller kortopplysninger, kodebrikke eller innloggingsinformasjon som Bank-ID som er i faresonen? Hvor ser du at det mangler penger?

4. Ta kontakt med Politiet

Ta kontakt med Politiet på telefon 02800 så raskt som mulig. Anmeld forholdet på din lokale politistasjon for å dokumentere at du har meldt fra om at du er blitt utsatt for kriminelle handlinger. Da sørger du også for at politiet kan sikre at digitale spor og bevis etter svindelen ikke går tapt. Ta gjerne med deg enheten du er blitt svindlet på til din lokale politistasjon eller ta skjermbilder av kommunikasjon som har foregått mellom deg og bedragerne.


Fri kan jo bety så mangt. Har jo egentlig mye fri jeg da. Selv om man har 100 prosjekter, og alltid noe å finne på. Alltid mye som skal gjøres i hus og på gård. Oppskrifter skal lages. Spørsmål skal svares etc etc. Alle disse tinga er kjempehyggelig. Og jeg storkoser meg med det.

Fra i morgen (mandag) har vi 3 uker alene uten barn. Har Cian da, han er jo vårt fjerde barn🦮

Og jeg vil på hytta!! Har bare fått vært der en gang i år. Og det er kjedelig. Det har vært så mye å gjøre, at det ikke har passet.

Så fikk vi problemer med bilen. Ja, begge biler er det feil på. Bremsene henger på den ene bilen. Så ene dekket har låst seg.

På Volvoen så har hjullager gått. Den har stått på verksted i 5 dager. De har litt mye å gjøre, så ikke fått skiftet ennå. Hjullager var ikke bare litt gåent heller. Vi har kjørt sånn noen uker, et helvetes bråk ble det. Det var ikke noe igjen til slutt. Så vi har vært uten bil noen dager. Låner svigermor sin da.

Jeg håper at vi får bilen tilbake mandag eller tirsdag. Og da skal jeg på hytta!

I denne sammenheng så er det fri. For som mange av dere vet. Vi har en hytte i Bambleskogen. En gammel tømmerhytte uten innlagt vann og strøm. Der er ikke telefon eller internett dekning. Og det er FRI! Det er sååå godt med en pause fra alt. Se på naturen, kokkefruen og bare nyte istedenfor å stirre i en skjerm.

Men vi kan jo ikke dra før vi får Volvoen tilbake. Vi må ha en bil med litt høyde for å komme oss på hytta. Ikke de beste veier inn der.

Er mye jeg kan litt om, men skru bil er absolutt ikke en av de tingene. Så mye problemer vi har med bilene våre. Kanskje jeg må brette opp ermene, og lære meg litt. Ja, det blir ikke i dagi hvert fall😂

Så jeg krysser fingrene for at vi får bil etter helga. Så vi får dra i skogen. Trur hytta og vannet savner oss🥰Hjelp meg og kryss fingrene dere også🤞🏻🤞🏻

Innimellom trenger man litt fri fra internett, Facebook, blogg og meldinger. Bare koble seg helt av. Og det er ikke mulig hjemme. Det er umulig å holde fingrene unna mobilen. Man er ALT for hekta og avhengig.
Ja, sånn har samfunnet blitt.

Er du flink å ta deg fri fra skjerm, telefon, internett osv?

En virkelig smakfull kyllingmiddag dette. Kyllingklubber er marinert i smeltet smør og krydder. Så festet på en mandelpotet. Stekes i ovn, og vipps har man en nydelig middag. Kyllingen gir en fantastisk smak til poteten.
Serveres med en liten salat og kyllingsaus

Du trenger

Kyllingklubber (4 per pers)

Mandelpotet eller andre mindre poteter (2 store eller 4 små per pers)

100 gram smør

1 ts salt

1 ss eddik 5%

1 ts peppermiks

2 ss paprikakrydder

1 ts hvitløkspulver

Slik gjør du

Smelt først smør og la det avkjøle litt

Ha kyllingklubber i en bolle. Bland de godt med smeltet smør, eddik og krydder. La gjerne stå en time. Smøret stivner selvfølgelig, men smelter igjen i ovnen.

Finn fram mandelpotet. Kan bruke andre poteter også. Er de litt store, kan du sette to kyllingklubber på en potet. Veldig store poteter, deler du i to på langs.

(Vask poteten først)

Kutt bunnen av poteten. Bare så de står stødig i formen. Bruker en ildfastform med litt olje i bunnen.

Fest kyllingklubber på poteten. Bruk små grillspyd eller cocktailpinner i tre. Kyllingklubben skal stå oppå poteten

Stekes på 180 grader i 45 minutter

 

Sausen er kun vann og kyllingbuljong (5 dl vann+ 2 buljongterninger) som er kokt opp. Så jevnet med maizena og vann til ønsket tykkelse. (Ca. 2 ss maizena og 1 dl vann) Smak til med salt og pepper. Så har jeg hakket persille i.

Salaten består av grønne salatblader som er revet opp, melon, mozzarella og oliven.

Da er det bare å servere


Ja, på vannet trives jeg. Og der føler jeg lykke. Ikke fiskelykke akkurat. For det har jeg i hvert fall ikke. Å være på vannet er godt for både kropp og sjel..Kanskje ikke like mye for kropp da. Sånn bokstavlig talt. For tofter i båter er vond å sitte på. Selv med pute kjenner du det god i ræva. For ikke snakk om beina. Tofter er lave. Og for en lang mann som meg, så er det vondt å sitte slik time etter time.

Men hva gjør vel det. Litt må man ofre for å føle lykke og sjelefred. Det er jo masse i hverdagen som gir lykke, men det å sitte i en båt med fiskestang. Det gir en spesiell lykke. Vannet, lydene, naturen etc etc. Det er jo bare så vakkert.

Kokkefruen og Cian er ofte med. I hvert fall på hytta. Og det er skikkelig kos. De nyter det virkelig. Det ser dere vel på bildene

Yngstejenta og guttungen er også med innimellom. Det er skikkelig kos da

Men som regel er jeg for det meste alene. Ikke alltid de andre orker. Eller har stått opp. Jeg er morgenfugl. Og man må benytte tiden man har.

Jeg bryr meg ikke så mye om materielle ting og verdier. Jeg trenger ikke en stor fancy båt og en stor fancy motor. En motor som overdøver alle de fine lydene fra naturen.

Jeg har armer, så da trenger jeg bare årer. På hytta bruker jeg også en liten elektrisk motor. Den lager ingen lyd. Litt deilig å slippe og ro innimellom også. I hvert fall om det er litt vind.

Nei, utstyret er ikke det viktigste for å føle lykke. Man trenger ikke være så storforlangende heller. Trenger ikke få fisk engang. Det viktigste er å komme seg ut. Nyte-nyte-nyte

En kald øl, fiskestang, Kokkefruen og bikkja…ja, pluss noe å sitte på da. Det er alt man trenger.

Det er viktig å ta seg tid til det som gir deg lykke i hverdagen. Uansett hva det måtte være. Og jeg bruker vannet som terapi. Ja, for det er en gratis terapitime for kropp og sjel.

Man finner virkelig roen på vannet. Hjemme har vi 100 meter ned til vannet. På hytta har vi 15 meter. Og det er utrolig deilig.

Hva gir deg lykke?

Det er ikke så fargerikt av blomster på gården lengre. De fleste villblomster er avblomstret, eller har daua i varmen.

Jeg tok meg en liten morgenrunde for å sjekke ståa på gården. Skulle ta bilder av 8-10 Hegrer som satt på åkeren. De har hylt i en time. Men de er sjy, og vanskelig å nærme seg de. Boff..så var de borte før jeg fikk løftet kamera.

Så da fikk jeg se om det var annet å ta bilder av. Mye ugress, og litt kart. (Epler, Kirsebær, Solbær)

Noen maur som koste seg i morgentimene. Eller var det ikke mye å skryte av.

Her er i hvert fall noen bilder. Med ønske om en riktig fin dag🥰