Det fløy en liten fugl rett i et vindu

Categories Blogg


Jeg har ikke tall på hvor ofte dette skjer, men det er mange ganger i uka. Disse to traff et vindu samtidig i dag. Så ble sittende å passe på de. Ja, for nabokatten har skumle hensikter. Det har vi vært med på før. Den søte lille drapsmaskinen.

Heldigvis er det sjelden de dør. Er vel kun to i sommer som har det. En trost og en gråspurv. De blir som regel slått i svime, og blir liggende lenge før de kvikner til igjen. Disse var oppe på bena etter noen minutter, men de blir sittende lenge. De er nok litt ør i hue.

Tenk der flyr de og leker sisten, som sikkert disse to gjorde. Og plutselig bare PANG💥

De fleste flyr i det store stuevinduet, men innimellom treffer de andre vinduer også. Som disse to gjorde. Et soveromsvindu på andre siden av huset.

Jeg får skikkelig vondt innvendig hver gang jeg hører disse smellene. For vet akkurat hva det er, den lyden er ikke til å ta feil av. Disse lagde jo et ekstra smell siden de traff samtidig.

De fleste av oss har opplevd fugledød mot våre vinduer. Med milliarder av vinduer i verden er dette et stort problem som tar livet av millioner av fugler i Norge og resten av verden.

Fugler kolliderer ofte fordi de har en blindsone rett foran øynene. Med øyne plassert på begge sider av hodet har noen arter opptil 360 grader syn og overlappende syn fremfor seg, men med et lite område rett foran som det er vanskeligere å fokusere på. Vindu gir også en refleksjon av vegetasjonen og miljøet rundt, slik at den tror den flyr videre inn i skogen. Eller det kan være at de tror det er en åpning i vegetasjonen. Vinduene høyere opp reflekterer gjerne himmelen.

Det skal finnes både film, klistremerker og markeringspenner som kan hjelpe mot dette, men de skal på utsiden av vinduer. Akkurat dette kan jeg ikke så mye om akkurat.

Disse to på bilde ble sittende i 20 minutter på bakken. Imens jeg sitter å skriver dette. Nå fløy de heldigvis uten noe problem. Og ingen katt spiste de. Så endte bra denne gangen også.

Trur jeg må få lest meg opp litt på de hjelpemidlene som er på markedet. Så kan i hvert fall vi gjøre vår del for å hjelpe disse herlige skapningene.
Vi må ta vare på alt av liv i naturen♥️

1 kommentar

1 thought on “Det fløy en liten fugl rett i et vindu

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *