Hver dag er en kamp for å overleve

Categories Blogg

Vi er ganske privilegert som for holde på med noe vi liker. Lage mat til noen selskaper innimellom, drive nettbutikk og fysisk butikk. Har fått gitt ut to bøker i den perioden også. Noe som er ganske stort for oss.

Men medaljen har også en bakside. Det er en evig kamp for å overleve. Vi er jo i en konkurranse med tusenvis av andre nettbutikker der ute. Vi har fysisk butikk på en liten plass med få kunder, utenom sesong.

Det hjelper ikke og ha gode produkter, når vi ikke har nok kunder som kjøper de. Men slik er etableringsfasen. Det tar tid å bygge opp noe. Det innebærer også blod, svette, tårer, stress, depresjon og søvnløse netter. Det går virkelig på helsa løs. Ser man bort fra det, så er det veldig gøy da.

Hvor lenge vi klarer å overleve, det er heller uvisst. Nå er hver dag en kamp for å overleve. Og det har det vært en stund. Men man kan ikke gi opp så fort. Man må bare fortsette å kjempe så langt man klarer. Det lille familiefirmaet vårt er jo vår lille baby. Og da kan man ikke bare gi opp.

Det kan jo hende at ting løsner en dag. Vi må bare overleve fram til det. I perioder er det jo bra salg, men det er ikke ofte nok. Så er det vi må finne løsningen på, før det er for sent.

Vi kan jo liksom ikke kjøre fri frakt og 50% salg på varer for ofte heller. Det tjener man ikke mye på. Men man får inn litt penger akkurat der og da. Som igjen hjelper til å betale regninger akkurat der og da.

Vi har hatt noen mørke perioder de siste 8 månedene. Den første var smellen på noen hundre tusen etter bakeboken ble utgitt. Den tok det lang tid å hente seg inn igjen på. Februar til september var jo minus på minus. Og da ting endelig begynte å se lysere ut igjen. Så sliter man med alt for lite inntekter i desember og januar i forhold til utgifter.  Så nå må vi virkelig kjempe for å overleve vinteren. Det ser mørkt ut, men vi gir ikke opp. Er jo lov å håpe at mørketiden snart er over, og at det går mot lysere tider.

Vi har jo tapt mye inntekter pga helsa mi. Har måttet si nei til mange, mange matbestillinger. Og akkurat det vil jo ikke bedre seg med det første. Den fysiske butikken har 5-10 kunder i uken, nå i lavsesongen. Så ikke så mye vi får gjort der heller. Så da er det kun nettbutikken igjen. Er her vi må få opp salget på en eller annen måte. Vi har også nå satt innkjøpsstopp på nye produkter. Kun påfyll av eksisterende varer. Vi har ikke noe annet valg om vi skal ha en liten sjanse til å overleve vinteren.

Vi jobber i hvert fall på. Gir ikke opp riktig enda. Men det valget kan fort bli tatt for oss, de neste månedene. Og det hadde jo vært ganske så kjedelig. Så det vil vi jo selvfølgelig gjøre alt i vår makt for å unngå.

Nei, drive egen bedrift er virkelig ikke lett. Er utrolig mye jobb. Har jo lært vanvittig mye da. Og det er jo kjempegøy. Og man håper jo selvfølgelig på at man får muligheten til å drive med dette i lang lang tid.

Vi visste jo at dette ville bli tøft. Lot oss ikke skremme av den grunn, og det lar vi oss fortsatt ikke gjøre. Alle som har startet egen bedrift, vet hvor tøft det er. Og hvor lang tid det kan ta før det lysner. Og at det kan ta flere år før man kommer dit at man tjener noe. Og ikke minst kan ta ut lønn. Vi har aldri tatt ut en krone i lønn. Det har vi ikke muligheten til. Da hadde vi vært konkurs for lenge siden.

Nei, nå må vi nok legge hodene i bløt her. Finne på ett eller annet lurt framover. Så ordner det seg nok forhåpentligvis for snille gutter og jenter😀

17 kommentarer

17 thoughts on “Hver dag er en kamp for å overleve

  1. Nei, det er ingen glorie å drive butikk. I disse tider er jo konkurransen stor. I tillegg sliter dere begge med helsen. Håper virkelig at dere kommer igjennom vinter og vår og at
    turister strømmer til på sommeren. Ønsker dere lykke til videre.

  2. Ønsker all mulig lykke til .
    vet hva du snakker om , det kan være tungt , lenge . Men plutselig løsner det , og alt er bare glede .

  3. Hva med om dere får Meny til og kjøpe inn krydder olje ect.Blir letere for kundene.
    Lykke til!

  4. Du burde jo ha en link til nettbutikken? Søkte på Toms nettbutikk..bare for å se, der kom det opp sko..

  5. Da har jeg bestilt noe som skal bli gaver. Kanskje flere kan gjøre det? Applaus hjelper ikke, det er penger som trengs 😉

  6. Skjønner deg. Drev en kafe i 12 år, jobbet sent og tidlig. Drev med catring og kafedrift. Ferie viste jeg ikke hva var. Hadde to ansatte på heltid og to på deltid. De som var ansatt , tjente bedre enn meg! Så til slutt solgte jeg. Savner så klart kafeen.

  7. Så mye spennende i nettbutikken, glad jeg fant ekte kanel, eneste som duger til kanelsnurrer. Gleder meg til bestillingen kommer.

  8. Betalingsløsning i nettbutikk som feks Klarna? Eller muligens det er for kostbart?
    Vet mange handler kun på nett via Klarna, for ønsker å motta varen før betaling. Er det for stor risiko med det?
    Håper uansett det løser seg. Hadde også sett på muligheten til levering av mat nedpå Kanalcampingen når dem har sesong. Vi har vært der, men spisemulighet var kun på kaien og det var såpass dyrt at vi lot være. Hadde vært digg å bestille mat som campinggjest, men kanskje vanskelig å få til å ha en meny, men ha ihvertfall flyers eller tilsvarende til gjestene så de vet om butikken❤️

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *