Syns du det er koselig med masse julelys?

Categories Blogg

Vi er nå inne i tiden der mange skrur på julelysa. Her snakker jeg om på husvegger og i hager. Både blanke og fargede lys. Nisser og dyr i alle farger etc etc.

Hva er ditt forhold til julelys? Syns du det er greit med 10 000 lys i alle farger på hus og i hager?

Her trur jeg at jeg er litt som amerikanere. Jeg elsker masse julelys, også med farger. Det er jo noe jeg er oppvokst med. Min mor og stefar elsker også masse julelys. For ikke snakke om julepynt inne. Så dette har alltid vært jul for meg. Samme med hvite og fargede lys på juletreet. Det må det bare være, er ikke jul uten.

Kokkefruen er ikke helt på samme nivå som meg der. Derfor må jeg begrense det litt. Også koster det jo en del å kjøpe inn alle disse lysa. Og det har man som regel ikke råd til i november og desember.

Hadde det vært opp til meg, så hadde vi satt opp MASSE mer lys. For eksempel skrevet GOD JUL på hele låveveggen. Koselig for alle som kjører forbi. (Og meg)

Vi har jo litt lys ute da. Både på framside og bakside, pluss i flaggstanga. Må nok sette de opp denne uken. Meldt litt plussgrader mot helga. Så da får man ut å styre litt.

Jeg har alltid ønsket meg en stor slede med julenisse og reinsdyr på taket. Ja, altså en slik som er 5 meter lang. De koster jo sykt mye da, og jeg hadde sikkert falt ned fra taket når jeg skulle montere det. Måtte nok sendt Kokkefruen opp, for jeg er ikke glad i høyder heller.

Masse julelys er jul for meg. Det gir meg den gode stemningen. Det er jo bare utrolig koselig. Lyser opp en mørk hverdag. Ja, for nå er det mørkt mange timer i døgnet.

Jeg er ikke så glad i masse blinkende lys. Det blir fort litt slitsomt. Greit om andre har det, men om jeg må se på det hele dagen i vår egen hage. Da trur jeg at jeg hadde blitt litt sprø.

Jeg vokste opp i Kjøllefjord. Og den gangen var julelysene over hovedgata i farger. Det var så koselig å gå på skolen om morgenen. Under alle disse farga lysa. Ja, var jo mørkt når vi gikk hjem fra skolen også da. Men da var det ofte mer folk og biler i sentrum. Så ikke helt samme stemningen.

Morgenstund elsker jeg året rundt. Jeg står opp lenge før de andre. Og morgenstund i jula er litt ekstra koselig. Man står opp, setter på kaffe. Og i mens skrur man på julelysa inne. Da smiler jeg bare for meg selv. Får en skikkelig god følelse i kroppen. Julestemningen kommer fort litt krypende.

Ja, jeg elsker jul. Og jeg elsker julelys i alle farger🎄🎄🎄🎄

Og en liten juleoppfordring på slutten🎅🏼

Til alle dere som har blinkende blåe julelys på sine hus/trær.
KAN DERE VÆRE SÅ SNILLE Å FJÆRNE DEM!!!

Vær gang jeg passere så trur jeg det er purken, og jeg blir nødt til å slakke KRAFTIG på gassen… trø bremsa i bånn… sette kaffekoppen som er uten lokk på plass i koppholderen som forøvrig ikke er der lengre… hive meg rundt etter sikkerhetsbeltet, og få det på meg.. og så kaste mobilen på dørken, så fragmenter av både skjermglass og plastikk flakser over alt i bilen. Grrrr…Så har jeg ikke lappen heller!

Og all den her panikken bare fordi dere ønsker dere ei skyhøy strømregning i julegave..???
Det blir dyrt i lengden for meg og måtte kjøpe ny mobiltelefon, og for ikke å glemme innvendig rens av bilen hver gang jeg kjører forbi de der OVERPYNTA brannfellan av nån hus dere bor i.
TAKK FOR DIN FORSTÅELSE OG HA EI GOD JUL.!

9 kommentarer

9 thoughts on “Syns du det er koselig med masse julelys?

  1. Jeg er nok minimalistisk, bruker å ha gulhvite julelys på en tuja. Nå greidde jeg å klippe over ledninga i sommer, så usikker på om det blir nye. Men fascineres når jeg kjører forbi overdådige pynta hus. Måtte venne meg til det, i dag syns jeg det er artig å se de 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *