Geitramssaft har en utrolig lekker farge og smaker kjempegodt. Bland saften ut med vann, med eller uten kullsyre. Du kan også lage gele av saften.

Ca. 1 liter saft

150 g geitramsblomster

1 l vann

7 dl sukker

ca. 25 g sitronsyre (er 23 gram i en pose. Jeg bruker kun 1 pose)

SLIK GJØR DU

Kok opp vann, og tilsett sukker og sitronsyre. Rør til alt sukkeret har løst seg opp.

Hell sukkerlaken over geitramsblomstene. Avkjøl, og sett bollen kjølig i ca. 4 dager.

Sil saften. Jeg har først silt den gjennom en finmasket sil, så en gang til gjennom et klede. Er litt småkryp som er greit å få bort.

Hell den på rene flasker eller annet egnet emballasje.

Bland ut saften med vann etter eget ønske. Med mye knust is blir dette forfriskende drikke.

Saften har en holdbarhet på 1 uke, men du kan fryse den om du ønsker.

6 kommentarer

6 thoughts on “Geitramssaft

    1. Ja, den var nydelig☺️Skal lage gele av den i dag. Må jo ha dessert i morgen. Hørt at det skal være utrolig godt😁

  1. Hei. Jeg blandet halvt om halt med Sukrin og sukker og det ble kjempegodt – søtt og syrlig.

  2. Går det greit å bytte hvitt sukker med kokossukker? Regner med at spesielt fargen blir litt annerledes..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *