Tyttebærsaus til viltkjøtt

Categories Middagstilbehør, Oppskrifter, sauser

Reklame | Egen nettbutikk


Tyttebærsaus er utrolig godt til stek av viltkjøtt. Du bruker kraft fra stekeformen til denne sausen. Kan også bruke viltfond og litt vann. Her bruker jeg tyttebær fra fryseboksen, men du kan bruke tyttebærsyltetøy om du ønsker.


Du trenger

(til 4 personer)

2.5 dl viltkraft

2 ss tyttebær/tyttebærsyltetøy

0.5 dl crème fraîche

1 ss hvetemel

0.25 dl vann

3 knuste einerbær

Salt

Kvernet pepper

Slik gjør du

Sil av kraft fra den ildfaste formen, eller bruk vann og fond

Kok opp 2.5 dl viltkraft

Rist ut hvetemel i litt vann. Rør inn i kraften. La sausen småkoke i 5-6 minutter

Tyttebæra presser man litt sammen med en gaffel. (Om du ikke bruker syltetøy) Så tilsetter man bær, crème fraîche og einerbær i sausen.

Smak til med salt og nykvernet pepper

Har du lyst på min kokebok, eller kanskje litt krydder eller kraft. Det får du kjøpt i nettbutikken vår. Gå inn her:http://www.tomsmatprat.no

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *