Flesk og kålstuing

Categories Middag, Oppskrifter, Svin


Dette er en variant av flesk og duppe, men duppen har jeg lagd kålstuing av. Det ble utrolig godt, og passet helt utmerket til. Serveres med kokte poteter

Du trenger

(til 2 personer)

Ca. 400 gram lettsaltet sideflesk i skiver

2 ss smør/margarin til steking

0.5 stk spisskål

Vann og salt til koking

Ca. 2 ss hvetemel

3 dl melk

Salt etter smak

Pepper etter smak

Muskat etter smak

Slik gjør du

Kutt opp kålen i mindre biter. Kok den mør i lettsaltet vann. Ca. 15 minutter. Sil av og sett til sides

Stek flesket i en panne med smør eller margarin. Du velger selv hvor godt du vil ha det stekt.

Fettet fra panna har du over i en liten kasserolle. Sett den på plata

Rør inn hvetemel og spe med melk til du har en tykk hvit saus. La småkoke i 5-6 minutter. Smak til med salt, pepper og muskat

Bland inn kålen

Da er det bare å servere

1 kommentar

1 thought on “Flesk og kålstuing

  1. Dette er virkelig en av min barndoms yndlingsretter, og kan fort bli det igjen… Tusen takk for påminnelsen❣️

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *