Blått salt ser fantastisk ut på middagsbordet og på maten. Det originale blå saltet er litt mindre blått/turkis en det jeg har lagd her. Jeg syns denne skarpe fargen er litt kulere. Ser kanskje ut som badesalt, men ikke la deg lure.
Her har jeg kun kjørt grovsalt i en kjøkkenmaskin med litt blåfarge.
Så har jeg lagt det på et stekebrett med bakepapir for tørking et par timer. Her har jeg også strødd over litt sukker. Original blå salt har en bitte liten tone av sødme. Så da prøver jeg å etterlikne det.
Når saltet har fått lufttørket et par timer, har jeg det på glass. Etterpå kan du eventuelt ha det på en saltkvern på spisebordet.
Litt info om Blått salt:
Blått salt er en raritet, som kun høstes i én enkelt saltmine i provinsen Semman nord i Persia/Iran. Og det har blitt produsert og solgt som et luksussalt i generasjoner.
Dette steinsaltet har blitt til under ekstra stort trykk, noe som har påvirket saltkrystallenes struktur. Blåfargen er egentlig en optisk illusjon, skapt av denne strukturen. En ekte, håndfast fata morgana, om du vil!
Persisk, blått salt brukes og smaker omtrent som annet mineralsalt. Det sies å ha en bitte liten tone av sødme. Den viktigste forskjellen er imidlertid det visuelle: Som bordkrydder gjør blåsaltet seg ekstra godt, og ikke minst som et av svært få blå fargeelementer i en variert anretning