Enkel eggesalat med rester man har liggende i kjøleskapet

Categories Oppskrifter

En god eggesalat til frokost eller lunsj er bare nydelig. Og det er nesten ikke grenser for hva du kan ha i. Her bruker man ingredienser man har liggende i kjøleskapet. Til denne eggesalaten har jeg brukt:

  • 4 egg
  • En pose majones
  • 0.5 boks rømme
  • 1 ts tabasco eller etter smak
  • Salt og pepper etter smak
  • Vegeta krydder (grønnsakskrydder fra asia-matbutikk, men kan sløyfes)
  • 0.5 paprika
  • ¼ løk
  • Noen små broccoli buketter
  • 4 skiver skinke

Men du kan også ha i f.eks: Vårløk, stekt bacon, reker eller andre grønnsaker du liker.

Sett egg på kok. 9 minutter er passelig til denne retten.

Bland majones og rømme.

Ha i krydder og smak til. Den får jo mer smak når den blir stående litt.

Kutt opp tilbehøret du skal ha i.

Når eggene er kokt i 9 minutter, fyller du kaldt vann i kasserollen. La vannet renne i 30-60 sekunder oppi kasserollen før du skrur av springen. La eggene ligge i kaldtvann 5 minutter før du skreller de.

Ha tilbehør i majonesblandingen.

Til slutt vender du inn egg i biter. Bruker du eggedeler, så skjærer du egg på langs så på tvers.

Da er det bare å servere. Men husk at den får mer smak om den får stå en stund.

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *