En god eggesalat til frokost eller lunsj er bare nydelig. Og det er nesten ikke grenser for hva du kan ha i. Her bruker man ingredienser man har liggende i kjøleskapet. Til denne eggesalaten har jeg brukt:
- 4 egg
- En pose majones
- 0.5 boks rømme
- 1 ts tabasco eller etter smak
- Salt og pepper etter smak
- Vegeta krydder (grønnsakskrydder fra asia-matbutikk, men kan sløyfes)
- 0.5 paprika
- ¼ løk
- Noen små broccoli buketter
- 4 skiver skinke
Men du kan også ha i f.eks: Vårløk, stekt bacon, reker eller andre grønnsaker du liker.
Sett egg på kok. 9 minutter er passelig til denne retten.
Bland majones og rømme.
Ha i krydder og smak til. Den får jo mer smak når den blir stående litt.
Kutt opp tilbehøret du skal ha i.
Når eggene er kokt i 9 minutter, fyller du kaldt vann i kasserollen. La vannet renne i 30-60 sekunder oppi kasserollen før du skrur av springen. La eggene ligge i kaldtvann 5 minutter før du skreller de.
Ha tilbehør i majonesblandingen.
Til slutt vender du inn egg i biter. Bruker du eggedeler, så skjærer du egg på langs så på tvers.
Da er det bare å servere. Men husk at den får mer smak om den får stå en stund.