Fargerik snacks til å bli glad av

Categories Grønnsaker, Kosemat, Oppskrifter, Vegetar

Bytt ut potetgull-bollen med et stort og deilig fat med sprø oppkuttede grønnsaker – gjerne med en smaksrik dipp til.

Slik kutter du opp
Beregn omtrent 200 gram eller 6-8 biter per person.

Gulrøtter – kuttes i staver
Kålrot – kuttes i staver
Blomkål – kuttes i små buketter
Agurk – kuttes i staver
Stilkselleri – kuttes i staver
Babymais – serveres hele
Cherrytomat – serveres hele
Sukkererter – serveres hele
Paprika – kuttes i staver
Reddiker – serveres hele
Brokkoli – kuttes i små buketter
Neper – kuttes i staver

Det er mange ulike typer dipper som passer godt til oppkuttede grønnsaker. Prøv f.eks. tomatsalsa, hummus, tzatziki, guacamole, aioli eller pesto.

 

💡Tips
Legg biter eller staver av kålrot og gulrot i en skål med vann og sett det i kjøleskapet til det skal serveres.
Bruk epledeler til å dele eple og agurk.
Bruk et muffinsbrett til å servere de ulike grønnsakene i.
Skjær kålrot, agurk og nepe i skiver og trykk ut figurer med pepperkakeformer – gøy for barna.
Oppkuttede grønnsaker er ypperlig til å ta med på tur i skogen eller på stranden – leskende og lett å spise.
Snacks som ikke trenger å kuttes; cherrytomater, knaskegulrøtter, minimais, sukkererter og reddiker.
Litt sen middag? Kutt opp grønnsaker og sett frem før middagen, da mister ingen appetitten.
Lag et kryss på 6-8 mm i bunnen av en reddik og legg den i isvann. Reddiken sveller fort og blir til en nydelig rose.

 

URTEDIP INGREDIENSER
1 dl hakkede friske urter
2 dl lettrømme
1 båt finhakket hvitløk
1⁄4 ts salt
1⁄4 ts pepper

SLIK GJØR DU
Plukk vekk de groveste stilkene på urtene. Sjekk at det ikke er jord eller skitt på dem. Bruk en skarp kniv og hakk urtene så fint du kan.
Ha urtene i en skål og bland inn lettrømme, hakket hvitløk, salt og pepper. Sett dippen kaldt til den skal brukes.

HUMMUS INGREDIENSER
1⁄2 boks hermetiske kikerter
1 ss sitronsaft
1⁄2 dl olje
1⁄4 ts salt
1 ss finhakket frisk persille

SLIK GJØR DU

Skyll kikertene godt i et dørslag. La vannet renne godt av.
Ha alle ingrediensene i en hurtigmikser og kjør mikseren til du har en helt glatt puré med myk konsistens. Du kan også bruke stavmikser.
Smak til med ekstra salt og sitron om nødvendig. Dryss litt persille på toppen.

 

ROSA DIPP INGREDIENSER
1⁄2 stk rød chili
2 ss søt chilisaus
2 dl lettrømme
1⁄4 ts salt eller urtesalt

SLIK GJØR DU

Del chilien på langs og ta ut frøene. Finhakk chilien med en skarp kniv.
Bland chilisaus med finhakket chili og rømme. Smak til med salt.
La sausen stå kaldt i ca. 15 minutter før den serveres.

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *