Glutenfri oksesmåsteik med ertepuré
Categories FirstPrice produkter, Glutenfri, Gryter, Middag, Oppskrifter, StorfeNydelig oksesmåsteikmiddag. Noen kaller det også sosekjøtt, eller kjøtt i mørke. Vanligvis ville jeg brukt høyrygg til dette, men fant noe utrolig flott kjøtt av rundstek. Siden jeg lager denne glutenfri vender jeg ikke kjøttet i mel før jeg steker det. Jeg jevner heller ut kraften på slutten med maizena.
Du trenger
(til 4 personer)
1 kg høyrygg eller annet benfri oksekjøtt
salt
kvernet pepper
4 stk løk, store
5 dl oksekraft, eller buljong. (Les om den er glutenfri)
1 stk laurbærblad
1 kvast timian, frisk
smør, til steking
Maizena og vann
Fremgangsmåte
Fortsett med løken når alt kjøttet er brunet. Stek løken i smør til løken begynner å få farge og mykner noe. Ha løken over i gryten med kjøttet.
Kok opp og la det hele småputre under lokk i cirka 2-2,5 time etter hvilket kjøtt du bruker, eller til kjøttet er helt mørt. Dette kjøttet tok kun 1.5 time.
Jevn med litt maizena og vann eller maizena brun (den har du rett i gryta uten å blande med vann)
Juster smaken med salt og pepper hvis nødvendig. Bruk sukker kulør om du vil ha litt mørkere farge.
Nydelig mat! 😀👍
Man kan også lage brunsaus-jevning med havremel, den smaker som vanlig brun saus.
Her blir det wok til middag, med kylling. Og ungdomman vil ha nudler til, så da blir det det.. æ liker best ris til 😄
Ha en fin dag!
Nydelig sosekjøttgrute ❤️Takk nok en gang 👏👏😥
Ja, er utrolig godt😋