Hjemmelagde polarbrød

Categories Baking, Brød, Oppskrifter

Polarbrød er nydelig til frokost eller lunsj. Og det meste av pålegg kan du ha på de. Du får kjøpt de på butikken til over 30 kr posen, men de blir jo så mye bedre om du baker de selv. Jeg har brukt utstikker på 11 cm til disse. Du velger selv om du vil ha de litt større.

Du trenger:

5 dl melk

6 dl hvetemel

6 dl siktet rugmel

2 ts salt

1 pose tørrgjær

0.5 dl sirup

100 g mykt smør

Slik gjør du det:

Varm opp melken til 37 grader og rør ut gjæren.
Bland sammen mel, salt, sirup og mykt smør med en kjøkkenmaskin. Spe med melken. La det elte i 10 minutter. Deigen skal akkurat være slik at den ikke henger fast i fingrene.

Sett til heving i 30 minutter.

Ha deigen på benken med litt mel. Kna den godt. Kjevle ut deigen (0.5-1cm)

Stikk ut runde former på 10-15 cm. (Du velger selv hvor store du vil ha de) Jeg bruker en plastikk bøtte til dette. Plastikk syltetøybøtter passer perfekt til dette.

Legg brødene på et stekebrett med bakepapir. La de heve i ca.30 minutter til.

Stikk de så med en gaffel, dette er viktig så de ikke blåser seg opp.

Stekes i ovn på 250 grader i 4-5 minutter eller til de har fått en gyllen farge.

Avkjøl på rist.

Nå er det bare å nyte nystekte polarbrød med ditt favoritt pålegg.

26 kommentarer

26 thoughts on “Hjemmelagde polarbrød

  1. Hei og takk for en fantastisk fin blogg med gode oppskrifter. Jeg synes ofte at polarbrød er FOR søte , er det greit å kutte ut sirup/sukker og heller ha de litt salte?
    Mvh Trine

    1. Ja, er litt meningen med polarbrød det😃Jeg hadde kun framme 6 brød i slengen. Kjekt og ha i fryseren☺️

  2. Var tom for sirup, så jeg tok en sjanse, og brukte honning i stedet. Gikk fint det og. Kjempegod og sunn erstatning for sirup! 😊👍

  3. Takk for mange supre oppskrifter!
    Er det mulig å bruke tørrgjær i stedet for fersk og blir hevetida lengre da?

  4. Holder på å prøve denne nå, men synes deigen blir veldig kompakt.
    Jeg må innrømme at jeg sliter litt med å forstå hvorfor man bruker dl mål på mel i stedet for kg/gram.
    Vektmål er jo mye mer nøyaktig, dl kan variere veldig etter som hvor kompakt melet er.

    1. Ja, har prøvd å gå mer over til vekt på nyere oppskrifter. Man må liksom føle seg litt fram når det er dl. Man kjenner jo om deigen blir for tørr og kompakt. Ikke alle er så erfaren heller, så vekt er litt bedre da. Dette er jo en gammel oppskrift på bloggen.

  5. I oppskriften står det tøttgjær, men å løse den opp i melk på 37grader blir bare klumper. Hva gjør jeg feil?

    1. Du har i litt og litt imens du rører. Skal ikke klumpe seg😊Om det blir noen gjør ingenting. Det blandes når du elter😊

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *