Frikasé syns jeg er veldig godt. Uansett om man bruker lam, høns, fisk eller kylling. Her har jeg lagd en variant med kyllingklubber. Kyllingklubber kokes og og får trekke et par timer for å få en god kraft til frikasé. Jeg bruker maizena som jevner istedenfor hvetemel, for da blir den glutenfri.

Du trenger

(til 4 personer)

Kraft

14-16 kyllingklubber

1.5 liter vann

1 løk

1 gulrot

1-2 ts salt etter ønske

1 ts helpepper

2-3 laurbærblader

 

Frikasé

150 gram gulrot

150 gram sellerirot

150 gram kålrot

ca. 0.5 stk purreløk

1 løk

Ca. 1 dl Maizena og 2 dl kaldtvann.

Salt

pepper

1 ts karri er valgfritt

Persille

Slik gjør du

Ha klubber, vann, grønnsaker og krydder i en kasserolle. Kok opp under lokk og skru ned varmen. Skum av og la kraften stå å trekke et par timer

Ta ut kyllingklubber og legg de til side. Sil av kraften og ha den tilbake i kasserollen.

Nå kan du la den koke litt inn for mer smak. Jeg lar den koke i ca. 20 minutter

Kutt opp kålrot, gulrot, og sellerirot i staver. Og kutt purreløk og løk i mindre biter.

Ha de i kraften og la de koke til de er mør. Ha også oppi løk og purreløk de siste 5 minuttene.

Jevn gryten med maizena og kaldt vann til ønsket tykkelse. Smak til med salt og pepper (ev.karri for de som liker det)

Tilsett kyllingklubber og la de trekke til de er gjennomvarm

Server med kokte poteter og et dryss med persille

4 kommentarer

4 thoughts on “Kyllingklubbfrikasé

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *