Server nydelig ovnsbakt laksefilet kald

Categories Koldtbord, Oppskrifter


Ovnsbakt kald laks gjør seg godt på et koldtbord, frokostbord og lunsjbord. Det er noe som sjelden kan gå galt! Og en stor favoritt blant gjester. Du kan også bruke ørret.

Du velger selv om du bruker hele fileter med eller uten skinn. Skinnet tar man av uansett når man legger laksen på fat.

Først legger du laksefileten på en stekeplate med bakepapir. Ovnen på 200 grader. Krydre laksen med salt, pepper, fiskekrydder og ev.litt hakkede urter. Det gjør at fileten ser mye mer delikat ut når den serveres. Laksen stekes ca.20-30 min. Må se an størrelse på fileten.

Når laksen er stekt setter du den til avkjøling. Den kan gjerne stå i kjøleskap over natta.

Pynt et serveringsfat med salatblader, sitron og ev. persille, spirer eller dill. Legg på laksen uten skinn. Prøv å få hele fileten på fatet. Men har du ikke så store fat, kan du dele den i to.

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *