Reklame | Egen nettbutikk
Hjort er noe av det beste viltkjøttet man kan få, syns jeg. Og ingenting slår en nydelig hjortestek med nydelig tilbehør.
Her har jeg servert med stekt sopp- og løk, og en nydelig tyttebærsaus. Om du vil ha kokt potet eller potetmos til denne retten, det bestemmer du selv.
La gjerne hjortesteken ligge i romtemperatur 60 minutter før du skal begynne å tilberede den.
Du trenger
(til 4 personer)
1 kg hjortestek (eller annen viltstek)
1-1.5 ss Toms matprat viltkrydder
0.5 ts kvernet salt
1 rødløk
2 gulrot eller 3 små
5 dl vann
2 ss smør/margarin til steking
Tilbehør
250 gram champignon
0.5 stk rødløk
1 ss smør/margarin
Salt
Pepper
Tyttebærsaus
2.5 dl viltkraft
2 ss tyttebær/tyttebærsyltetøy
0.5 dl crème fraîche
1 ss hvetemel
0.25 dl vann
3 knuste einerbær
Salt
Kvernet pepper
Slik gjør du
Krydre steken med salt og viltkrydder.
Brun steken på alle sider i en varm gryte/panne med margarin/smør
Grovkutt løk og gulrot. Ha de i en ildfast form
Legg steken i formen. Ta med stekefett også. Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av steken. Hell vann i formen, og sett formen inn midt i stekeovnen på 125 grader. Snu steken etter ca. 30 minutter. Steketiden er ca. 1.5-2 timer, avhengig av stekens tykkelse
Tyttebærsaus
Kok opp 2.5 dl viltkraft
Rist ut hvetemel i litt vann. Rør inn i kraften. La sausen småkoke i 5-6 minutter
Tyttebæra presser man litt sammen med en gaffel. (Om du ikke bruker syltetøy)
Så tilsetter man bær, crème fraîche og einerbær i sausen.
Smak til med salt og pepper
Stek oppkuttet sopp og løk i en panne med litt smør. Krydre med litt salt og pepper
Da er det bare å servere dette kongemåltidet
sååå bra du har lagt ut en oppskrift på hjortestek, denne skal jeg lage da jeg får ei hjorteplomme hver høst av naboen, og har ingen god oppskrift på hjortestek, men nå blir det bra👍🥰
Ja, denne er god🥰