Karamell risboller
Categories Baking, FirstPrice produkter, Julekaker, Kosemat, Oppskrifter, Smågodt, SmåkakerVil du prøve noe annet en risboller, da er disse et godt alternativ. Deilig karamell gir en fantastisk smak til disse, og de blir farlig god. Ligner faktisk litt på kongler.
Nederst på siden finner du link til verdens beste risboller også.
Du trenger
80 gram puffet ris
15 gram smør
200 gram brunsukker
Slik gjør du
Mål først opp ingrediensene du trenger
Rist puffet ris i en stekepanne på medium høy varme. De skal bli bitte litt sprø. Tar kun 2-3 minutter. Ha den over i en bolle eller form igjen.
Smelt smør i pannen og ha i sukkeret. Sukkeret skal smelte til karamell. I denne må man røre litt i motsetning til karamell med hvitt sukker.
Når du har fått karamell, heller du over den puffete risen i pannen igjen. Bland godt sammen. OBS! Nå skal ikke pannen stå på varme
Så former du små risboller, de skal ikke være så alt for store. Husk at disse stivner veldig fort, så her må du være rask (uten å brenne deg) En fordel om dere er to som gjør dette.
Oppbevares i lufttett boks.
Her finner du linken til verdens beste risboller: https://tomsmatprat.blogg.no/verdens-beste-risboller-etter-min-mening.html
olala….farlig for meg som elsker karamell…. 😅
De var alt for god🤣
kjempegode etter min smak. deilig som julekonfekt
Ja, jeg likte disse veldig godt☺️
Jeg vil lage disse melkefri, så tenker å bruke Gryr fløte, men når tilsetter jeg fløten i tilfelle?
Tilsett bittelitt fløte når sukkeret er smeltet.
Eg gler meg til å prøve dette!
De forsvant fort her🤣
Nå har jeg laget risballer i karamell😉Men,- de er farlige for hender og tenner😅
Ble kjempegode👍
Takk for oppskrift/er🥰
går det å “trykke” den ferdige risen flat og så dele med kniv ?
Denne må jeg lage til jul, med vegan smør,trur du det går ?
Det går nok fint😊Blir veldig fort sprø, så vær rask å dele opp
kjempegode karamellrisboller