Vil du prøve noe annet en risboller, da er disse et godt alternativ. Deilig karamell gir en fantastisk smak til disse, og de blir farlig god. Ligner faktisk litt på kongler.

Nederst på siden finner du link til verdens beste risboller også.

Du trenger

80 gram puffet ris

15 gram smør

200 gram brunsukker

Slik gjør du

Mål først opp ingrediensene du trenger

Rist puffet ris i en stekepanne på medium høy varme. De skal bli bitte litt sprø. Tar kun 2-3 minutter. Ha den over i en bolle eller form igjen.

Smelt smør i pannen og ha i sukkeret. Sukkeret skal smelte til karamell. I denne må man røre litt i motsetning til karamell med hvitt sukker.

Når du har fått karamell, heller du over den puffete risen i pannen igjen. Bland godt sammen. OBS! Nå skal ikke pannen stå på varme

Så former du små risboller, de skal ikke være så alt for store. Husk at disse stivner veldig fort, så her må du være rask (uten å brenne deg) En fordel om dere er to som gjør dette.

Oppbevares i lufttett boks.

Her finner du linken til verdens beste risboller: https://tomsmatprat.blogg.no/verdens-beste-risboller-etter-min-mening.html

12 kommentarer

12 thoughts on “Karamell risboller

  1. Jeg vil lage disse melkefri, så tenker å bruke Gryr fløte, men når tilsetter jeg fløten i tilfelle?

  2. går det å “trykke” den ferdige risen flat og så dele med kniv ?
    Denne må jeg lage til jul, med vegan smør,trur du det går ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *