Guacamole er selvskreven som tilbehør i det meksikanske kjøkken, og passer utmerket til tex-mex maten vi spiser i Norge. Selv om den ikke er meksikansk, men amerikansk. Passer også godt til grillmat. Bruk modne avokado, de smaker mer og gir en god og kremet guacamole. Vi spiser ikke koriander her i huset, så den har jeg byttet enkelt ut med persille.
Du trenger
(4 personer)
2 stk. modne avokado
1,5 ss limesaft
1,5 stk. tomat
1 båt hvitløk
0,5 stk. finhakket rød chili
2 ss finhakket frisk koriander
0,5 ts salt
0,25 ts pepper
Slik gjør du:
Del avokado i to. Hakk forsiktig kniven i avokadosteinen, vri kniven til siden og ta ut steinen.
Mos avokado med en gaffel og press over limesaft.
Del tomat i fire og skjær ut frøene med en liten kniv. Del tomatkjøttet i små terninger.
Finhakk hvitløk og chili. Bland most avokado med tomater, hvitløk, chili og hakket koriander (persille)
Smak til med salt og eventuelt pepper. Dekk til guacamolen og sett den kaldt til den skal brukes.
4 kommentarer
Mmm! Hjemmelaget guaccis er er et must her i huset. Og det har vi spist i dag! Denne gangen med hjemmedyrket chili – og den sparket i fra seg 🙂 Lag deg ei fin helg!
Takk det samme til deg☺️
“Del avokado i to. Hakk forsiktig kniven i avokadosteinen, vri kniven til siden og ta ut steinen.”
Tips for deling av avokado (særlig når den skal moses) del avokado i to, legg halvdelen med sten i håndedn med stenen mot håndflaten og skallet opp, press ut stenen ved å pressened med tommelen bak på skallet.
Og vipps er faren for avokadoskade redusert med minst 67%
Takk for tips😊