Man kan bruke svineknoke til mer en bare ertesuppe. F.eks: slik jeg har gjort her. Svineknoken har jo et fantastisk godt kjøtt. Og den fortjener så mye mer en bare å bli brukt i suppe. Den kan langtidskokes i gryte med masse deilige smaker, kokes i øl, den kan grilles og den kan marineres og stekes slik jeg har gjort. Du kan bruke røkte, naturell eller lettsalta. Er de salt, kan du legge de i vann først om du ønsker.
Først lagde jeg en marinade. Da blandet jeg sammen litt Bbq garlic, soyasaus, eplejuice og rødvin. Knokene ble smurt godt inn i marinaden. Vendte de ofte rundt i marinaden. Og de fikk ligge der en times tid. Skulle helst ha ligget litt lengre, men det hadde jeg ikke tid til i dag.
Så fylte jeg en ildfastform med grønnsaker. Her brukte jeg polkabeter, gulebeter, vårløk, rødløk, gulrot og litt paprika.
Så la jeg i knokene. Fylte litt rødvin og eplejuice i formen. Formen satte jeg i ovnen på 125 grader. Skulle få stå der i 3 timer. Øser kraft over knokene hver 15 minutt og snur de i formen hver 30 min. De siste 10 minutter satte jeg ovnen opp på 220 grader.
Av kraften fra formen lagde jeg saus. Kraften var så god i seg selv at jeg kun jevnet den ned maizena og hadde i litt fløte.
Rotmosen lagde jeg av ferdig lapskausblanding. Veldig enkelt å bruke den og den koster under 20 kroner. Den blir faktisk sabla god. Jeg koker grønnsakene i litt fløte. Har i smør, pepper, salt og revet muskat. Når blandinger er varm kjører jeg den med stavmikser.
Da er middagen ferdig. Server nydelige knoker med fantastisk saus, rotmos og de deilige grønnsakene fra formen. Ligger mye kjærlighet i god mat!
Dette må prøves. Synes jeg kjenner både lukt og smak
Takker igjen for en fantastisk super måte å bruke knoken på , for ikke å glemme rotmos av lapskausblanding , fest mat 👍🤩👏👏👏
Ser nydelig ut – er dette til 4 personer?
Litt forskjell på knokler. Disse holdt til 2 personer per knoke. Sist vi lagde dette, var vi 4 på en knoke. Og hadde en til overs.
Hvor mye har du av hver ingrediens til marinaden? Jeg har lettsalta kroker… Skal lage i morra 😋
Jeg bruker like deler av alle☺️Du vil ikke angre, kjempegodt😃
jeg har knoker altså, ikke kroker 🙈
takk for svar – gleder oss
Du har så utrolig mange fristende oppskrifter 😋🤩
Jeg lagrer og lagrer, og tenker hver gang at dette MÅ jeg prøve 👏👏
Beste matbloggen ever 🥰
ser herlig ut !!
Bruker du salte eller ferske knoker?
Så utrolig godt ut