Flesk I duppe

Categories Middag, Oppskrifter, Svin

Man har flesk og duppe og man har flesk i duppe. Jeg er vokst opp med flesk i duppe. Men her jeg bor nå, er det flesk og duppe som er vanlig. Kokkefruen er ikke vant med min måte. Jeg har gitt dere flere oppskrifter på flesk og duppe, men her kommer flesk i duppe.

Du trenger til 2 personer

1 pakke lettsaltet sideflesk

2 ss hvetemel

2-4 ss Smør/margarin til steking

Ca. 4-5 dl melk

muskat

salt

pepper

Kålrotstappe

2 små gulrot eller 1 stor

0.5 stk kålrot

1 ss smør

salt

pepper

muskat

Potet:

Jeg har bakte poteter i dag, men det velger du selv. Her har jeg poteter i en ildfastform. Litt olje og salatkrydder. Jeg syns det krydret er godt på potet. Bruk gjerne bare salt og pepper. Steker i 30-40 minutter på 220 grader

Slik gjør du:

Sett potet i ovnen

Skrell og del opp grønnsakene i mindre biter. Kok de møre i vann. Hell av vannet og mos sammen grønnsakene. Rør inn smør og smak til med krydder.

Flesket steker jeg i en panne med masse smør. Bruner det godt på begge sider.

Når flesket er stekt, legger jeg det til siden.

I fettet som er i pannen har jeg 2 ss hvetemel. Så sper jeg med melk. Sausen skal være ganske tykk. La melsmaken koke ut i 5-10 minutter.

Smak til med muskat, salt og pepper. Det skal være ganske mye muskat. Fra 0.5-1 ts

Legg flesket tilbake i sausen.

Da er det bare å servere. Husk tyttebærsyltetøy.

9 kommentarer

9 thoughts on “Flesk I duppe

  1. Der ga du meg ett middagstips for i morra…👍Kom just fra Sverige,så har flesk….🤪

  2. Jeg har erfaring for at duppen kan bli vel feit om jeg lager en liten mengde duppe av alt fetet i pannen.
    Det er stor forskjell på hvor mye fett flesket slipper når det blir stekt.
    Norsk duppe skal ikke være hvit saus slik de bruker i Danmark, men være laget av fleskefettet i pannen, og den skal etter min smak være feitere enn hvit saus, men det kan bli for mye fett.
    Jeg heller ut fettet i en kopp før jeg lager duppen i pannen og begynner med 1 spiseskje fett til hver spiseskje mel. Så justerer jeg duppen med å tilsetter mer fett om jeg ønsker det.

  3. Prøv å ha et par skiver med brunost i duppa, smaker goood. Mulig duppa blir tykkere, så sped ut med mer melk

  4. Spiste det som barn.
    Veldig godt.
    Koslig å følge bloggen din Tom😊
    Ungene mine kaller mye av hverdagsmaten de syntes er veldig god for “mammamat”

  5. Samme type middag her i dag,men jeg bruker spekeflesk fra ei spekeskinke skåret i små terninger, duppe lager jeg på samme måte som deg.God middag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *