Flesk og duppe er skikkelig god tradisjonsmat. Og det er flere måter å lage det på. Du har flesk i duppe. Der serverer du flesket i duppen. Så har du flesk og duppe, der duppen er laget på stekefettet etter flesket. Eller du kan gjøre slik jeg gjør denne gangen. Med å lage en tykk hvit saus, som du heller stekefettet oppi. Hvilken metode du bruker er helt opp til deg.
Her serverer jeg flesk og duppe med kokte poteter og sellerirotpuré. Oppskriften på sellerirotpuré finner du her
Du trenger
(til 2 personer)
Poteter til 2 personer
ca. 400-450 gram sideflesk (hel eller i skiver)
Smør/margarin til steking
Frisk Persille til servering
Duppe
2 ss smør/margarin
3 ss hvetemel
5 dl melk
Salt
Pepper
Malt muskatnøtt
Stekefettet fra pannen
Slik gjør du
Sett poteter på kok
Lag sellerirotpuré. Oppskriften finner du lengre opp
Smelt smør i en kasserolle. Rør inn hvetemel og spe med melk (helst varm) imens du rører hele tiden.
La sausen få koke i 7-8 minutter
Kutt opp flesk i skiver.
Smelt smør i en panne og stek flesk godt på begge sider.
Legg flesket til siden og hold det varmt. Ha stekefettet over i hvitsausen.
Smak til duppen med salt, pepper og revet muskatnøtt.
Server flesk og duppe med kokte poteter, sellerirotpuré og et dryss med persille. Jeg liker også tyttebærsyltetøy til.
her i huset har vi flesket i duppa og stekt fiskepudding og raspa gulrot til. vanvittig godt.
Den var ny for meg😁
Det høres spennende ut, fiskepudding er nok mitt i blinken her. Jeg foretrekker Airfyer i steden for stekepanne, blir mye sprøere svor, 200g 10-15 min på hver side.
Nydelig mat. Har aldri prøvd selerirotpure , men det skal prøves.
God med en liten forandring også😋
Jeg lager det med bacon terninger som jeg heller oppi den hvitesausen i lag med baconfettet.
Og vi kaller det sluskapanne 🙈
Sluskapanne😂😂Kult navn