Flesk og duppe med sellerirotpuré

Categories Middag, Oppskrifter, Svin

Flesk og duppe er skikkelig god tradisjonsmat. Og det er flere måter å lage det på. Du har flesk i duppe. Der serverer du flesket i duppen. Så har du flesk og duppe, der duppen er laget på stekefettet etter flesket. Eller du kan gjøre slik jeg gjør denne gangen. Med å lage en tykk hvit saus, som du heller stekefettet oppi. Hvilken metode du bruker er helt opp til deg.

Her serverer jeg flesk og duppe med kokte poteter og sellerirotpuré. Oppskriften på sellerirotpuré finner du her

Du trenger

(til 2 personer)

Poteter til 2 personer

ca. 400-450 gram sideflesk (hel eller i skiver)

Smør/margarin til steking

Frisk Persille til servering

Duppe

2 ss smør/margarin

3 ss hvetemel

5 dl melk

Salt

Pepper

Malt muskatnøtt

Stekefettet fra pannen

Slik gjør du

Sett poteter på kok

Lag sellerirotpuré. Oppskriften finner du lengre opp

Smelt smør i en kasserolle. Rør inn hvetemel og spe med melk (helst varm) imens du rører hele tiden.

La sausen få koke i 7-8 minutter

Kutt opp flesk i skiver.

Smelt smør i en panne og stek flesk godt på begge sider.

Legg flesket til siden og hold det varmt. Ha stekefettet over i hvitsausen.

Smak til duppen med salt, pepper og revet muskatnøtt.

Server flesk og duppe med kokte poteter, sellerirotpuré og et dryss med persille. Jeg liker også tyttebærsyltetøy til.

7 kommentarer

7 thoughts on “Flesk og duppe med sellerirotpuré

    1. Det høres spennende ut, fiskepudding er nok mitt i blinken her. Jeg foretrekker Airfyer i steden for stekepanne, blir mye sprøere svor, 200g 10-15 min på hver side.

  1. Jeg lager det med bacon terninger som jeg heller oppi den hvitesausen i lag med baconfettet.
    Og vi kaller det sluskapanne 🙈

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *