Potetgull kan brukes til mer en bare snacks. Det kan også brukes til panering. Paprikapotetgull til kylling for eksempel. Her bruker jeg potetgull med ost og løk til nakkekoteletter. Her serverer jeg kotelettene med stekte poteter, broccoli og smeltet smør med urter.
Har du lyst å prøve potetgullpanert kylling, da finner du oppskrift HER
Du trenger
1 pakke nakkekoteletter (jeg brukte kun 3.5 kotelett til 5 personer, disse var store)
1 pose potetgull med ost og løk
0.5 dl parmesan
2 egg (kan hende du må bruke et ekstra)
2 dl hvetemel
1 ts salt
0.5 ts pepper
Olje til steking
Slik gjør du
Koteletter burde være romtemperert før du starter. Skjær benet av koteletten, del koteletten i to
Bank hver kjøttbit med en kjøtthammer.
Bruk en kjøkkenmaskin eller brødpose og kjevle, knus opp potetgull.
Ha det knuste potetgullet i en bolle. Bland inn parmesan, salt og pepper.
Visp sammen egg og ha i en egen bolle. Og hvetemel i en egen bolle. Glutenfri lys melblanding om de skal være glutenfri. (Og de glutenfri må blandes og stekes først.)
Vend kotelettene først i mel, så i egg, og til slutt i paneringen. Pass på at de blir dekt på alle kanter.
Varm opp godt med olje i en panne. Stek koteletter 3-4 minutter på hver side. De skal være sprø, men ikke brent.
Server med det tilbehøret du ønsker. (beklager litt dårlig fokus på de ferdige bildene)
Dette så veldig godt ut.
Samme om kyllingen.
Flink du, fine delikate bilder av dette du lager. og txt ikke minst.
Inspirerende rett og slett.
Jøss, dette så spennende ut! Skal prøves ja:)
morsom oppskrift. må prøves.
Ser nydelig ut. Skal jammen testes i dag. Men på flatbiff i skiver da det er ferdig tint. 👌😁
Hva kan brukes istedenfor egg ved panering?