Boller med kokosfyll & sjokolade

Categories Oppskrifter

Deilige hveteboller fylt med kokosfyll og sjokolade. Det kan jo nesten ikke bli bedre!

Fantastiske boller å ha i fryseren. Tiner på et blunk om du får uventet besøk. Passer også perfekt å ha med i tursekken.

Du trenger

(ca.25-30 boller)

150 g smør eller margarin

1 kg hvetemel

1,5 dl sukker

1 pk gjær

0,5 ts salt

2 ts malt kardemomme

6 dl melk

1 stk. sammenvispet egg til pensling

Sjokoladebiter

SLIK GJØR DU

Kutt smør i terninger, og la det temperere seg litt mens deigen elter.

Ha hvetemel, sukker, gjær, salt og kardemomme i en bakebolle til kjøkkenmaskin. Bruker du fersk gjær kan du smuldre gjæren i bollen, eller røre den ut i melken. Alt vil ettehvert blande seg godt, så begge deler er like bra.

Spe med melk (kald eller romtemperert). Hold tilbake 1/2 dl, tilsett mer melk etter hvert hvis deigen virker for fast.

Sett en deigkrok i kjøkkenmaskinen og elt deigen i ca. 15 minutter.

Tilsett smøret og elt deigen videre i ca. 10 minutter, til deigen er myk og elastisk.

Dekk deigen og sett den til heving på et lunt sted til den har hevet til dobbel størrelse, ca. 45-60 minutter.

Imens lager du kokosfyllet:

75 g mykt smør

1.5 dl kokos

2 ts vaniljesukker

0.75 dl sukker

Blandes godt sammen til deilig fyll.

Når deigen er ferdig hevet ruller du ut pølser og deler opp i like emner.

Lag små runde flate emner (se bilder)

Ha i litt av kokosfyllet og sjokoladebiter.

Pakk sammen deigen, pass på at skjøter er tette. Legges i muffinsformer med skjøten ned.

Hev i ca. 20-30 minutter. Pensles med egg.

Noen av bollene hadde jeg kokos på etter de var penslet.

Stekes på 200 grader i ca.15-18 minutter.

Ha over på rist for avkjøling.

Når du skal servere de, kan du ha litt smeltet sjokolade over. Så er det bare å nyyyte!

Vel bekomme

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *