Deilige hveteboller fylt med kokosfyll og sjokolade. Det kan jo nesten ikke bli bedre!
Fantastiske boller å ha i fryseren. Tiner på et blunk om du får uventet besøk. Passer også perfekt å ha med i tursekken.
Du trenger
(ca.25-30 boller)
150 g smør eller margarin
1 kg hvetemel
1,5 dl sukker
1 pk gjær
0,5 ts salt
2 ts malt kardemomme
6 dl melk
1 stk. sammenvispet egg til pensling
Sjokoladebiter
SLIK GJØR DU
Kutt smør i terninger, og la det temperere seg litt mens deigen elter.
Ha hvetemel, sukker, gjær, salt og kardemomme i en bakebolle til kjøkkenmaskin. Bruker du fersk gjær kan du smuldre gjæren i bollen, eller røre den ut i melken. Alt vil ettehvert blande seg godt, så begge deler er like bra.
Spe med melk (kald eller romtemperert). Hold tilbake 1/2 dl, tilsett mer melk etter hvert hvis deigen virker for fast.
Sett en deigkrok i kjøkkenmaskinen og elt deigen i ca. 15 minutter.
Tilsett smøret og elt deigen videre i ca. 10 minutter, til deigen er myk og elastisk.
Dekk deigen og sett den til heving på et lunt sted til den har hevet til dobbel størrelse, ca. 45-60 minutter.
Imens lager du kokosfyllet:
75 g mykt smør
1.5 dl kokos
2 ts vaniljesukker
0.75 dl sukker
Blandes godt sammen til deilig fyll.
Når deigen er ferdig hevet ruller du ut pølser og deler opp i like emner.
Lag små runde flate emner (se bilder)
Ha i litt av kokosfyllet og sjokoladebiter.
Pakk sammen deigen, pass på at skjøter er tette. Legges i muffinsformer med skjøten ned.
Hev i ca. 20-30 minutter. Pensles med egg.
Noen av bollene hadde jeg kokos på etter de var penslet.
Stekes på 200 grader i ca.15-18 minutter.
Ha over på rist for avkjøling.
Når du skal servere de, kan du ha litt smeltet sjokolade over. Så er det bare å nyyyte!
Vel bekomme