Broccolikaker er et godt alternativ når du vil ha en kjøttfri middag. Jeg har før lagd oppskrift på blomkålkaker til dere. Vil du også se den oppskriften, finner du den her:https://tomsmatprat.blogg.no/blomkalkaker-etgodtalternativnar-du-vil-ha-kjottfri-middag.html

Broccolikaker er litt mer fargerik syns jeg, og ser jo bare sykt digg ut. Istedenfor vanlig griljermel, så har jeg tørket skalker fra glutenfritt brød. Disse har jeg kjørt i kjøkkenmaskin. Så disse er glutenfri også. Du kan selvfølgelig bruke disse som tilbehør til noe annet også om du vil.

Du trenger:

2 broccoli hoder

2 egg

1.5 dl revet ost

2-3 ss finhakket persille

1-1.5 ts salt

1 ts pepper

ca. 0.5 dl griljermel.

1 løk

Slik gjør du:

Kok først broccolibuketter i ca. 5 minutter. Avkjøl de med en gang i kaldt vann.

Finnkutt så broccoli, løk og persille.

Bland alle ingrediensene i en bolle. Bland det godt sammen med henda. Er den litt for løs til å forme kaker av. Da bruker du litt mer griljermel i.

Sett stekovn på 180 grader. Finn fram et stekebrett med bakepapir.

Form kaker av broccoli-deigen og legg på stekebrettet. Klem gjerne ut litt veske når du former de. Da sitter de bedre sammen.

Stekes i ovn ca. 15 minutter

Her har jeg servert broccolikakene med saltbakte poteter og soppstuing.

Små poteter har jeg i en ildfastform. Heller over litt raps olje og godt med grovsalt. Baker i ovn på 220 grader i 30-35 minutter.

Til soppstuingen kutter jeg opp champignon og litt purreløk. Jeg har også litt gressløk. Soppen rister jeg først i en tørr panne. Et par minutter, så har jeg i løken. Fyller på med fløte. Har du litt ekstra fløte, kan du bruke den som saus. Smaker til med salt og pepper.

Da er det bare å servere.

9 kommentarer

9 thoughts on “Broccolikaker

    1. Ja det burde du😃Og jeg syns de var hakket bedre kald på kvelden som snacks☺️🤤

    1. Nei, den står under reklamen🤣Dessverre ikke kontroll på hvor reklamen havner. Og har ikke lov å flytte på de.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *