En god fløtesaus er noe av det beste du kan servere til lyst kjøtt som kalkun og kylling, og er slett ikke vanskelig å lage selv. Den milde og fyldige sausen passer også godt til viltkjøtt, kjøttpudding og svenske kjøttboller.
Du trenger
(til 4 personer)
2 ss smør
3 ss hvetemel
4 dl kyllingkraft eller buljong/vann
1.5 dl matfløte
1 ss soyasaus
salt
pepper
Slik gjør du
Smelt smør i en kasserolle og rør inn mel.
Spe med varm kraft imens du rører godt. Det skal ikke være noen klumper.
La sausen småkoke i 8-10 minutter.
Ha i fløte og soyasaus. Smak til med salt og pepper.
Bruk sukkerkulør om du ønsker en litt mørkere farge.
16 kommentarer
Jeg bruker også i tillegg 3-4 skiver med brunost. Det er kjempegodt.
Brunost er OK til viltsausen ….ikke til fisk ,kylling eller svinekjøtt?
Kanskje ikke til fisk, men til de andre går det fint😊
Vi prøvde din oppskrift på torskepakker med grønnsaker i dag. Vi bor i Trondheim, men har tidligere bodd ved kysten i Nord.Trøndelag. Der hadde vi god tilgang på all slags fisk. Men etter å ha kost oss med din oppskrift i dag, var vi enige om at noen bedre fiskemiddah hadde vi aldri spist. Så TUSEN TAKK Tom, for dine fabelaktige oppskrifter !
Denne fløtesausen er bare og prøve. Kan vel fint gå til kalvestek også? Tusen takk for oppskrifta. Ps! Har prøvd fløtesausen m sherry i også,, ble supergodt.
Fløtesaus passer nesten til alt. Litt kraft/stekefett fra det man spiser i bare☺️
hei. takk for oppskrift. har du også oppskrift på peppersaus? ønsker også oppskrift med maizenna istedenfor smør? om dette er mulig? mvh. Anita
Søk på peppersaus😃Jeg la den også på facebook siden i går
maisenna kan ikke erstatte smør
du kan godt bruke maizenna som du lager en jevning av, bruker å røre den uti melk når jeg skal lage glutenfri, og da kan du tilsette smør i. du vil, og utelate det om du vil det. prøv deg frem, ikke for mye melk til jevningen men slik at du får rørt maizenna godt ut
denne sausen har jeg lagret og skal bruke den neste i dag har en halv kjøttpudding i fryseren så daskal jeg prøve den der istedet for brun saus 😄😄😄👍
3 ss hvetemel ? ei spiseskei kan være litt defust. Er den stroken eller toppet ? Det beste ville være å angi mengda i gram…
Så nøye er det ikke. Blir den litt tykk, ha i mer væske. Jeg har alltid en god ss, uten høy topp. Blir jo aldri likt. De fleste har ikke vekt som måler så lite gram.
Jeg lagde en av dine kylling gryter, med kokosmelk og fløte.
Kjempe god😋 den skal jeg lage mere.👍
Er veldig fornøyd med siden din👌😉
hei ser veldig godt ut 🙂 men jeg lurer på en ting , har du oppskrift på gogonzola suppe ?
Takk for det😀Beklager, den har jeg aldri lagd før. Så det må jeg nok skrive opp på listen😀