Hjemmelaget fløtesaus

Categories sauser

En god fløtesaus er noe av det beste du kan servere til lyst kjøtt som kalkun og kylling, og er slett ikke vanskelig å lage selv. Den milde og fyldige sausen passer også godt til viltkjøtt, kjøttpudding og svenske kjøttboller.

Du trenger

(til 4 personer)

2 ss smør

3 ss hvetemel

4 dl kyllingkraft eller buljong/vann

1.5 dl matfløte

1 ss soyasaus

salt

pepper

Slik gjør du

Smelt smør i en kasserolle og rør inn mel.

Spe med varm kraft imens du rører godt. Det skal ikke være noen klumper.

La sausen småkoke i 8-10 minutter.

Ha i fløte og soyasaus. Smak til med salt og pepper.

Bruk sukkerkulør om du ønsker en litt mørkere farge.

16 kommentarer

16 thoughts on “Hjemmelaget fløtesaus

  1. Vi prøvde din oppskrift på torskepakker med grønnsaker i dag. Vi bor i Trondheim, men har tidligere bodd ved kysten i Nord.Trøndelag. Der hadde vi god tilgang på all slags fisk. Men etter å ha kost oss med din oppskrift i dag, var vi enige om at noen bedre fiskemiddah hadde vi aldri spist. Så TUSEN TAKK Tom, for dine fabelaktige oppskrifter !

  2. Denne fløtesausen er bare og prøve. Kan vel fint gå til kalvestek også? Tusen takk for oppskrifta. Ps! Har prøvd fløtesausen m sherry i også,, ble supergodt.

  3. hei. takk for oppskrift. har du også oppskrift på peppersaus? ønsker også oppskrift med maizenna istedenfor smør? om dette er mulig? mvh. Anita

    1. du kan godt bruke maizenna som du lager en jevning av, bruker å røre den uti melk når jeg skal lage glutenfri, og da kan du tilsette smør i. du vil, og utelate det om du vil det. prøv deg frem, ikke for mye melk til jevningen men slik at du får rørt maizenna godt ut

  4. denne sausen har jeg lagret og skal bruke den neste i dag har en halv kjøttpudding i fryseren så daskal jeg prøve den der istedet for brun saus 😄😄😄👍

  5. 3 ss hvetemel ? ei spiseskei kan være litt defust. Er den stroken eller toppet ? Det beste ville være å angi mengda i gram…

    1. Så nøye er det ikke. Blir den litt tykk, ha i mer væske. Jeg har alltid en god ss, uten høy topp. Blir jo aldri likt. De fleste har ikke vekt som måler så lite gram.

  6. hei ser veldig godt ut 🙂 men jeg lurer på en ting , har du oppskrift på gogonzola suppe ?

    1. Takk for det😀Beklager, den har jeg aldri lagd før. Så det må jeg nok skrive opp på listen😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *