Deilige luftige djevel horn er alltid godt å ha i fryseren. Enkelt å ta fram til frokoster eller nistemat. Og at de er farget gjør det jo litt ekstra morsomt for de minste. Disse er fantastisk gode! Her har jeg både bakt små og store horn. Små er kjekk i tursekken og nisteboksen, mens de store er kjekke til frokost og lunsj.

Og nå skal dere også få oppskriften.

Du trenger til 48 små horn/24 større:

  • 1 kg hvetemel
  • 30 gram sukker
  • 0.5 ts kardemomme
  • 0.5 ts salt
  • 200 g smør, smuldret i
  • 6 dl melk
  • 100 g gjær
  • Matfarge (valgfri farge)

Slik gjør du:

  • Bland alt det tørre
  • Smøret smuldres i
  • Rør ut gjær i litt av den lunkne melken, ha også i matfarge.
  • Elt alt godt sammen
  • Heves ca. en time

Del i 6 deler, som kjevles ut og snittes i 8 eller 4 deler. Rull til horn.

Etterhev ca.15 minutter. Pensle med egg og strø på valmuefrø. Stekes 10-15 minutter på 200 grader. Ikke glem den viktigste ingrediensen som er kjærlighet!

Så da er det bare og sette i gang å bake folkens.

2 kommentarer

2 thoughts on “Djevelhorn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *