Valentinsdagen er ikke kun 14. februar her i huset, den varer faktisk 365 dager i året. Man skal aldri slutte å vise at man bryr seg. Så da er slike enkle små ting viktig i hverdagen. Ting trenger ikke alltid være stort og flott, de små detaljer teller også veldig mye, om ikke mer.
Egg i brød er en enkel lunsj, men passer fint til frokost også selvfølgelig.
Bruk et hjerte fra pepperkakeformene dine. Skjær ut et hjerte i brødskivene.
Smelt smør i en panne og stek brødskivene lett på den ene siden.
Snu brødet og ha i et egg.
Stek på svak varme og gjerne under et lokk. Har du for mye varme blir brødet svart og egget halvstekt. Server med litt salt, pepper og vårløk eller gressløk.
De hjertene du har til overs, kan du steke lett på begge sider i pannen. Server de som en munnfull toast med jordbærsyltetøy. Uansett er den viktigste ingrediensen kjærlighet!
Ikke sant. Din livsvisdom er krydderet mellom linjene i de lekreste oppskriftene. Du byr på deg selv og ditt liv. du lager de lekreste hjertene av noen kanskje tørre og slitte brødskiver. Men hva er vel bedre enn å lage «gull av gråstein». Dette skal jeg lage til min bedre halvdel.jeg liker å feire livet selv på en kjedelig mandag. I dag tok jeg mine mer eller mindre glemte tangoskills frem da jeg spilte en vill og fyrrig tango da laksen lå og koste seg på panna. Vi har bare ett liv, så la oss feire det med glede og masse god mat. Jeg har undervist i matlaging med elever i vg. Som ikke var vandt med at familien samlet seg rundt middagsbordet. Dette hadde vi fokus på, og vi var overveldet over tilbakemeldingene vi fikk fra ungdommene som oppdaget «en ny måte å spise mat på» det sosiale rundt matbordet» var vektlagt. Selvfølgelig maten også, men det da ble enstemmig vedtatt at maten smaker mye bedre med gode opplevelser rundt bordet. Dette er et fokus jeg brenner for. Når man ser at såkalte matkasser blir mer og mer populært på det norske kjøkken. Hvorfor? Etter mitt syn er dette en konsekvens av at man lager seg mindre og mindre tid til å fokusere på familiens matvaner. Man har ikke tid. Det er etter mitt syn en forferdelig bortforklaring. Det er snakk om prioriteringer, og fyller man kjøkkenbenken med ferdigfyllte matkasser med tilhørende oppskrifter, ja så er mye av magien borte. De kjekkeste og mest spennende bøker jeg leser er oppslriftsbøker. Jeg har endel kan du si, alt fra mine forferdes håndskrevne kokkekunster til nyere bøker og ikke minst matblogger. Jeg digger det, og lærer noe nytt hver dag. La oss slå ett slag for den utforskende, stadig søkende kokkeluren som har funnet verdien i det å skape matopplevelser for sin familie. Puuhh, jeg skulle jo ikke skrive så mye jeg her, men så kommer man på gli da, jaja, da har jeg fått lettet mitt hjerte så væfår jeg være fornøyd med det som ett 😊