Reklame | Bakeren og kokken

Fiskegrateng er nydelig mat. Fiskegrateng er også veldig kjekk mat å fryse ned. For den er best når den er oppvarmet.

Her har jeg lagd en liten fiskegrateng til 2 godt sultne personer. I denne bruker jeg torsk fra FirstPrice. Servers med smeltet smør, raspa gulrot og kokte poteter. Ja, for fiskegrateng er en av få retter som både har pasta og potet.

Tips

Om du vil ha fiskegratenger litt luftigere. Så kan du skille plommer og hvite. Så pisker du hviten luftig før du rører den og plommene inn i gratengen.

Du trenger

400 gram torsk uten skinn og bein

1 liter vann til koking

1 ss grovsalt til kokevannet

2 ss smør

2 ss hvetemel

3 dl av fiskekraften (kokevannet)

2 egg

40 gram ukokt makaroni

0.5 stk løk

3 vårløk

Muskat

Salt

Pepper

Ca. 0.5 dl Griljermel

Slik gjør du

Kok opp vann og salt i en kasserolle. Trekk torsken i 5 minutter. Er det tykke stykker kan det hende den trenger litt lengre tid. Ta vare på 3-4 dl av kokevannet.

Kok makaroni etter anvisning på pakken. Du kan for eksempel bruke fiskevannet. Det vil jo også gi litt stivelse til gratengen etterpå.

Kutt opp løk og vårløk i mindre biter

Smelt smør i en kasserolle og tilsett løken. La surre sammen et minutt før du tilsetter hvetemel. Spe så med fiskekraften imens du rører. Sausen skal være litt tykk. La småkoke i 6-7 minutter.

Tips
Du kan tilsette en halv terning med fiskebuljong om du ønske litt mer smak.

Smak til med litt muskat, salt og pepper til du har en ønsket smak

Rør så inn fisken, makaroni og egg

Finn fram en liten ildfast form, er greit å smøre den med litt smør. Ha gratengen i formen og dryss over griljermel.

Stekes på 180 grader i 30 minutter. La stå 20-30 minutter å hvile før du serverer. Da får den satt seg litt. Er egentlig best å lage den mange timer før, men ikke alltid det passer inn i planer.

 

Trenger du et bra rivjern til grønnsaker? Da er dette rivjernet å anbefale. Det får du kjøpt HER

7 kommentarer

7 thoughts on “Fiskegrateng

  1. Fiskegrateng er alltid godt, men personlig synes jeg den blir mye bedre når jeg skiller egget, stivpisker hviten, og rører inn til slutt. Blir mer fluffy

  2. Jeg pleier å ha rå fisk i sausen. Deler den i biter og lar den koke i sausen noen minutter. Lettvint😊

    1. Jeg bruker også å gjøre det, men ikke med FirstPrice fisken. Er veldig mye vann i den. Og sausen blir veldig tynn i ovnen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *