En nydelig plukkfiskvariant

Categories FirstPrice produkter, Fisk, Middag

Plukkfisk er en slags rot i hop gryte. Ofte lagd med potet og fiskerester. Det er en tykk hvit saus med fisk, purreløk og potet. Oppskrift på originalen finner du i linken her:https://tomsmatprat.blogg.no/plukkfisk.html

Her har jeg laget en annen god variant av plukkfisk. Her serveres potet ved siden av. Jeg har brukt 500 gram torsk fra FirstPrice og 100 gram sei i blokk. Du kan bruke den fisken du har.

Du trenger:

(Til 4 personer)

600 gram fisk

2 store gulrot eller 3 små

0.5 stk purreløk

1 rødløk

2 vårløk

2 ss margarin eller smør

3 ss hvetemel

2.5 dl melk

2.5 dl av kokevannet til fisken

ca. 1 ts malt muskat

ca. 0.5 ts salt

ca. 0.5 ts pepper

 

Slik gjør du:

Kok opp lettsaltet vann som du trekker fisken i. Ta vare på 2.5 dl av kokevannet. Legg fisken på en tallerken imens du lager klart resten.

Kutt opp gulrot og kok de møre

Kutt opp resten av grønnsakene.

Smelt smør i en kasserolle. Rør inn hvetemel. Spe med melk og fiskevannet, imens du rører hele tiden. Sausen skal bli ganske tykk. For blir litt utblandet når fisken kommer i. La sausen småkoke i 5-8 minutter.

Smak til sausen med muskat, salt og pepper. Er godt med mye muskat.

Når du er fornøyd med sausen rører du inn grønnsakene.

Så har du i fisken. Ta med kraften fra tallerken også. Vend rundt et par ganger. Du skal ikke røre masse. Da blir fisken bare til mos.

Server plukkfisk med kokte poteter og ev. et dryss med persille.

7 kommentarer

7 thoughts on “En nydelig plukkfiskvariant

  1. Tradisjonsmat for oss kystfolk😘Vi brukte å ” plukke” fiskestykkene etter at de var kokt( trekt!) slik at det vart passe små biter.
    Har barneminner fra jeg fikk lov til å hjelpe til å lage middag ved “plukke” fisken, og mor viste hvordan plukke ut lure bein i fiskekjøttet. Plukkfisk var lett å ete for alle , også for små barn. Takk for fin påminnelse.🌷

  2. Jeg liker best gulroten raspa ved siden av plukkfisken. Jeg liker også baconterninger i tillegg. Jeg har vokst opp med plukkfisk eller fiskegrateng som er laget av fiskerester. Det kom av at vi hadde fiskemiddager 4 ganger i uka. Noen ganger hadde vi spekesild på lørdag og da ble det den 5. dagen vi hadde fisk. Men uansett, fisk er godt

  3. Er så glad for å få oppskriftene dine Tom. . Enkelt, greit og veldig godt. Ikke noe fiksfakserier eller kykeliky. Du er bare gull. .
    Gjør mine variasjoner, men sånn er det vel med alle. . Klem til deg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *