Glutenfri gulrotkake (verdens beste)

Categories Baking, FirstPrice produkter, Glutenfri, Kaker

Saftig og utrolig god glutenfri gulrotkake. Passer til de fleste anledninger. Denne oppskriften er til en langpanne på 30•37 cm. Min form her, er litt større.

Topp den gjerne med litt hakket sjokolade.


Du trenger

6 egg

400 gram sukker

260 g glutenfritt mel (Fin Kakemiks, Toro)

1.5 ts bakepulver

1.5 ts natron

1 ss kanel

0.5 ts salt

1 ss vaniljesukker

200 g solsikkeolje/rapsolje (ca.2.12 dl)

450 g gulrot, fint revet

Glasur

350 g kremost naturell

3 ss vaniljesukker

275 g smør/margarin, romtemperert

550 g melis

Noen dråper sitron

Slik gjør du

Ta smøret og kremosten til glasuren ut av kjøleskapet i god tid, så det rekker å romtempereres. Sett ovnen på 160 grader (over- og undervarme).

Rasp gulrøttene og sett til side.

Visp egg og sukker til tykk eggedosis.

Rør så inn oljen. Bland så sammen de tørre ingrediensene, tilsett i bollen og visp deigen raskt sammen. Vend inn gulrøttene til slutt.

Smør formen og legg et bakepapir i bunnen Fordel deigen jevnt i formen.

Stek gulrotkaken på nederste rille i ca. 45 minutter.
OBS!
følge godt med mot slutten av steketiden, plutselig er den ferdig.
Du får det beste resultatet om du tar den ut akkurat når den er ferdig.

Stikk en fyrstikk eller lignende i kaken for å sjekke om den er ferdig. Om toppen skulle bli mørk før den er ferdig, så legg over bakepapir. La kaken avkjøles litt i formen før du tar den ut og lar den avkjøles på rist

Glasur

Visp sammen melis, vaniljesukker og det romtempererte smøret med en håndvisp. Rør inn kremosten og smak til med sitron. Får du klumper i glasuren, så visp den med håndvisper eller i kjøkkenmaskin.

Fordel glasuren over den avkjølte kaken og sett kaken inn i kjøleskapet fram til servering. Du kan også hakke opp litt sjokolade og strø på glasuren.

Da er det bare å nyte

10 kommentarer

10 thoughts on “Glutenfri gulrotkake (verdens beste)

  1. Hei, har du alt dette gode i en kakebok? Skulle gjerne hatt alle din kjekke oppskrifter samlet!

  2. Nydelig kake! Her brukte vi Møllerens Fin Melblanding og solsikkeolje i deigen. Jeg halverte mengden glasur og la rutemønster med marshmallow fondant over. Osten ble byttet ut med laktosefri Philadelphia ost, og smør med laktosefri Meierismør. Dette blir en ny favoritt! Takk for fin og beskrivende oppskrift!

    1. Den ble litt lav når jeg brukte formen som fulgte med ovnen. Så har du en litt mindre, så er det en fordel😊Eller så kan du øke oppskriften en halv gang😊

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *