Saftig og utrolig god glutenfri gulrotkake. Passer til de fleste anledninger. Denne oppskriften er til en langpanne på 30•37 cm. Min form her, er litt større.
Topp den gjerne med litt hakket sjokolade.
Du trenger
6 egg
400 gram sukker
260 g glutenfritt mel (Fin Kakemiks, Toro)
1.5 ts bakepulver
1.5 ts natron
1 ss kanel
0.5 ts salt
1 ss vaniljesukker
200 g solsikkeolje/rapsolje (ca.2.12 dl)
450 g gulrot, fint revet
Glasur
350 g kremost naturell
3 ss vaniljesukker
275 g smør/margarin, romtemperert
550 g melis
Noen dråper sitron
Slik gjør du
Ta smøret og kremosten til glasuren ut av kjøleskapet i god tid, så det rekker å romtempereres. Sett ovnen på 160 grader (over- og undervarme).
Rasp gulrøttene og sett til side.
Visp egg og sukker til tykk eggedosis.
Rør så inn oljen. Bland så sammen de tørre ingrediensene, tilsett i bollen og visp deigen raskt sammen. Vend inn gulrøttene til slutt.
Smør formen og legg et bakepapir i bunnen Fordel deigen jevnt i formen.
Stek gulrotkaken på nederste rille i ca. 45 minutter.
OBS!
følge godt med mot slutten av steketiden, plutselig er den ferdig.
Du får det beste resultatet om du tar den ut akkurat når den er ferdig.
Stikk en fyrstikk eller lignende i kaken for å sjekke om den er ferdig. Om toppen skulle bli mørk før den er ferdig, så legg over bakepapir. La kaken avkjøles litt i formen før du tar den ut og lar den avkjøles på rist
Glasur
Visp sammen melis, vaniljesukker og det romtempererte smøret med en håndvisp. Rør inn kremosten og smak til med sitron. Får du klumper i glasuren, så visp den med håndvisper eller i kjøkkenmaskin.
Fordel glasuren over den avkjølte kaken og sett kaken inn i kjøleskapet fram til servering. Du kan også hakke opp litt sjokolade og strø på glasuren.
Da er det bare å nyte
Hei, har du alt dette gode i en kakebok? Skulle gjerne hatt alle din kjekke oppskrifter samlet!
Jeg jobber med saken😀
Hei
Kan jeg bruke vanlig mel ?
Gleder meg til å prøve
mvh Berit Karin 🙂
Det kan du😀
Nydelig kake! Her brukte vi Møllerens Fin Melblanding og solsikkeolje i deigen. Jeg halverte mengden glasur og la rutemønster med marshmallow fondant over. Osten ble byttet ut med laktosefri Philadelphia ost, og smør med laktosefri Meierismør. Dette blir en ny favoritt! Takk for fin og beskrivende oppskrift!
Hei
kan denne kaken bakes 2 dager før den skal spises?
mvh
Aud Nordbæk
Vi spiste den etter to dager, ennå saftig da😊
E det forma som følg med komfyrn du bruka, eller?
Den ble litt lav når jeg brukte formen som fulgte med ovnen. Så har du en litt mindre, så er det en fordel😊Eller så kan du øke oppskriften en halv gang😊
Okei, tusen takk for svar! 🌺