Grillspyd med kjøttdeig er veldig enkle å lage. Og de smaker fantastisk. Jeg har stekt de i ovnen denne gangen, men jeg anbefaler grill eller grillstekepanne. Det gir et bedre resultat. Med et godt tilbehør så blir dette fort en liten grill favoritt.
Du trenger:
1 pk Kjøttdeig
1 Egg
Krydder (jeg har brukt 1 ts salt, 1 ts pepper og 1 ss tandori)
Noen staver med valgfri Ost
Urter (jeg brukte timian)
100 gram Blomkålris eller andre fin kuttet grønnsaker
Slik gjør du det:
Ha kjøttdeigen i en bolle. Bland inn krydder
Tilsett egg og blomkålris, bland godt
Kutt opp ostestaver og tre de på grillspyd
Pakk kjøttdeigen rundt osten, pass på at du får det tett som mulig. Vist ikke renner osten ut.
Som nevnt over stekte jeg disse i ovn. 220 grader i ca. 15 minutter, men anbefaler grill eller stekepannen.
Til disse har jeg servert Potetmoskaker, oppskrift finner du i linken her https://tomsmatprat.blogg.no/potetmoskaker.html
Jeg lagde også en tomatsaus bestående av rester fra pastasaus, hakkede tomater og tacosaus. Tilsetter bare litt urter i tillegg. Og selvfølgelig må man jo ha en liten salat og syltet rødløk. Uansett bestemmer dere tilbehøret til disse grillspydene selv.