Gulrot- og broccolistuing
Categories FirstPrice produkter, Grønnsaker, Middagstilbehør, Oppskrifter, VegetarDette er et nydelig tilbehør til stekt fisk, kokt fisk, lettsaltet torsk, kjøttpudding og kjøttkaker for eksempel. Istedenfor melk, kan du bruke kokevannet fra grønnsakene. Eller blande 50/50. Du kan også ha i andre grønnsaker om du ønsker.
Du trenger
(til 4 personer)
3 store gulrot
0.5 stk broccoli
2 ss smør
2 ss hvetemel
3 dl melk
Vann til koking
Muskat
Salt
Pepper
Slik gjør du
Gulrot og broccoli deles i mindre biter. Kokes møre i vann (uten salt) husk at de har ikke lik koketid. Kok gulrøtter litt lengre. Ha de rett over i kaldtvann når de er møre
Smelt smør i en kasserolle og rør inn hvetemel. Spe så med melken imens du rører. Sausen skal være tykk. La småkoke i 7-8 minutter
Smak til med krydder
Tilsett så grønnsakene og rør om.
Da er den klar for servering
Nam, nam 😍 Tusen takk for oppskriften, og denne skal prøves. Er det to grønnsaker jeg liker er det gulrot og brokolli 😍
Ønsker deg en superfin onsdags ettermiddag ❤😊
Purr, purr, og klem fra Toril og kattene
Ja, da passer deg jo godt med denne😋Ha en fin kveld🥰
Hei Tom! Liker dine oppskrifter! Jeg lager også gjerne noe lignende, men da med utgangspunkt i kålstuing til f.eks kjøttkaker elle hvalbiff i saus. Kål og skivet gulrot i hvitsausen som selvfølgelig må inneholde muskat!😋
Tusen takk for mange flotte oppskrifter.😊skal bruke gulrot/broccolistuing i morgen.
Takk for ny oppskrift på gulrotstuing.
Litt brokkoli gjør nok susen.
Har tidligere hatt røkt kolje og gulrotstuing. Neste gang blir det med denne! 🙂