Dette er et nydelig tilbehør til stekt fisk, kokt fisk, lettsaltet torsk, kjøttpudding og kjøttkaker for eksempel. Istedenfor melk, kan du bruke kokevannet fra grønnsakene. Eller blande 50/50. Du kan også ha i andre grønnsaker om du ønsker.

Du trenger

(til 4 personer)

3 store gulrot

0.5 stk broccoli

2 ss smør

2 ss hvetemel

3 dl melk

Vann til koking

Muskat

Salt

Pepper

Slik gjør du

Gulrot og broccoli deles i mindre biter. Kokes møre i vann (uten salt) husk at de har ikke lik koketid. Kok gulrøtter litt lengre. Ha de rett over i kaldtvann når de er møre

Smelt smør i en kasserolle og rør inn hvetemel. Spe så med melken imens du rører. Sausen skal være tykk. La småkoke i 7-8 minutter

Smak til med krydder

Tilsett så grønnsakene og rør om.

Da er den klar for servering

6 kommentarer

6 thoughts on “Gulrot- og broccolistuing

  1. Hei Tom! Liker dine oppskrifter! Jeg lager også gjerne noe lignende, men da med utgangspunkt i kålstuing til f.eks kjøttkaker elle hvalbiff i saus. Kål og skivet gulrot i hvitsausen som selvfølgelig må inneholde muskat!😋

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *