Helstekt kylling med hasselbackgrønnsaker
Categories FirstPrice produkter, Glutenfri, Kylling, Middag, Oppskrifter, PåskeEn nydelig kyllingmiddag med bakte grønnsaker. Grønnsakene snittes som hasselbackpoteter, da får de en mye penere utseende. Jeg har også potet i formen. Den hele kyllingen kutter jeg åpen på ene siden, og bretter den ut over grønnsakene i formen. Så marineres den litt i Fantabrus, kikkoman og krydder.
Du trenger
(til 4 personer)
1 hel kylling naturell
Diverse rotgrønnsaker etter ønske (jeg plukker ut fra en slik rotmiks pose)
2-3 mindre gulrøtter
4 poteter delt i to
Litt olje
Salt
Pepper
Marinade
1 dl Fanta
4 ss kikkoman med salt
1 ts peppermiks
1 ts paprikakrydder
Slik gjør du
Vask grønnsakene. Skrell om du ønsker. Jeg skreller beter og sellerirot
Del grønnsaker i ønskede biter. Noen på langs bare. Kutt snitter på skrå i grønnsakene. Bruk spisepinner/grillspyd på hver side. Så kutter du ikke gjennom. De skal jo henge fast.
Legg grønnsakene i en stekeform. Bland i litt olje, salt og pepper.
Kutt åpen kyllingen på den ene siden. Brett den ut i formen over grønnnsakene
Bland marinaden og ha den over kyllingen
Stek alt på 180 grader til kyllingen har en kjernetemperatur på ca 68 grader. Det tar ca 1 – 1,5 time. La kyllingen hvile i 10-15 minutter når den er ferdig.
Som saus bruker jeg kyllingbuljong og vann. 2 terninger og 5 dl vann (Kan bruke kraft fra formen, men med rødbeter i så blir ikke fargen pen)
Koker opp og jevner med maizena/vann. Smaker til med fløte, pepper og salt.
Da er det bare å hugge innpå