Hjemmelaget Bali-kyllinggryte

Categories FirstPrice produkter, Glutenfri, Gryter, Kylling, Middag, Oppskrifter

Bali kyllinggryte er en kremet gryte med biter av eple og ananas. Denne gryten er laget fra bunnen og er så mye bedre en posegryten. Og den er ganske så enkel å lage. Den skal vanligvis toppes med koriander, men siden vi ikke spiser det her i huset. Så kutter vi ut den. Her har jeg servert gryten med ris, salat og nanbrød.

Oppskrift på nanbrød finner du i linken her:https://tomsmatprat.blogg.no/enkle-nanbrod-med-urter.html

Du trenger:

(2 personer)

1 ss ingefær, frisk, revet

0.5 stk løk

0.5 stk eple

300 g kyllingfilet

0.5 boks  ananas i biter

0.5 stk rød paprika, liten

1 ss karripulver

0.5 ts paprikapulver

0.5 ts tørket chili

1.5 dl fløte, eller matfløte

1 dl kokosmelk

1 ss maizena og litt kaldt vann

salt og kvernet pepper

olje, til steking

smør, til steking

Slik gjør du:

Hakk løken. Skjær eplet i små terninger, strimle kyllingen og skjær ananas og paprika i små biter.
Fres ingefær og løk i smør eller olje i en kasserolle til løken er myk og litt gyllen. Tilsett eple, paprika, karri, paprikapulver og chili. La det frese under omrøring i et par minutter.

Tilsett fløte og kokosmelk. Kok opp og la sausen småkoke i cirka 10 min.

Rør ut maisenna med en liten klunk vann og jevn sausen med maizenablandingen.

Stek kyllingen gyllen i en stekepanne. Krydre med salt og pepper og ha kyllingen over i sausen sammen med ananas.

La det putre videre i 5-10 min til kyllingen er gjennomkokt. Smak til med salt og pepper.
Serveres med kokt ris, salat og gjerne litt varmt nanbrød.
13 kommentarer

13 thoughts on “Hjemmelaget Bali-kyllinggryte

  1. tusen takk for at du har tatt deg tid til å lage oppskrift på denne. Bali-gryte er en stor favoritt her i huset, så denne må prøves. Mor i huset er glad for alle oppskrifter som kan lages fra bunnen sjøl, i stedet for poser, men har smaken 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *