Supergode og enkle brød, passer som tilbehør til curry, gryteretter eller supper.
Du trenger:
(7 store nanbrød i stekepanne)
Ca. 10 dl Hvetemel
2 dl melk
2 dl vann
1 egg
1 ss sukker
0.25 pk tørrgjær
2 ss olje
1 ts salt
2 ss gressløk
2 ss pizzakrydder
Slik gjør du:
Ha de tørre ingrediensene i en bolle (ikke gjær)
Bland varmt vann med kald melk til du får det til å bli fingervarmt. Du kan også varme opp i en kjele.
Tilsett gjær, bland det godt, ha i et egg og olje.
Spe blandingen i melblandingen.
Elt deigen godt enten for hånd eller i en kjøkkenmaskin. Tilsett litt mel om den blir for våt.
Sett til heving i 1 time
Kna deigen godt på kjøkkenbenken
Del opp i 7 emner
Kjevle hvert emne ut, trenger ikke være perfekt rund. Skal se hjemmelaget ut. Ca. 0.5 cm tykkelse
Stekes i en stekepanne med litt olje. Stekes på begge sider. Husk å skru ned varmen litt. Blir fort brent og ikke gjennomstekt om du har for høy varme. De trenger fort 2-4 minutter på hver side
Legg de i et kjøkkenhåndkle på en rist. Disse kan du også fryse.