Oppskrift på tomatsuppe laget fra bunnen. Med hermetiske tomater, grønnsakskraft og noen gode grønnsaker får denne suppen mye god smak. Server den med egg og makaroni
Ingredienser 4 personer:
Ingredienser
- 1 stk løk finhakket
- 1 stk gulrot finhakket
- 1 stilk stangselleri finhakket
- 2 fedd hvitløk finhakket
- 0,5 stk chili kan sløyfes
- 2 ss olivenolje
- 2 ss tomatpure
- 2 bokser hermetiske tomater
- 0,5 liter grønnsakskraft , eller buljong (1 terning per 500 ml vann)
- 2 ss frisk oregano hakket
- 1 ts sukker eller honning
- salt
- kvernet pepper
Slik gjør du:
Fres løk, gulrot, stangselleri, hvitløk og chili i olivenolje i en kjele i 3 minutter.
Ha i tomatpurè og la frese i ytterligere 1 minutt.
Ha i grønnsakskraft, tomater og oregano.
La koke i ca 20 minutter til alle grønnsakene er møre.
Kjør suppen jevn med en stavmikser.
Smak gjerne til suppen med litt sukker eller honning, salt og pepper.
Topp suppen med kokt egg, spirer, chiliflakes, frisk basilikum og ferdigkokt makaroni, eller med stekt chorizo, løk, revet parmesan og frisk oregano. Velg det du har lyst på selv.
Jeg har også hvitløksbrød til. Oppskrift på det finner du i linken her:https://tomsmatprat.blogg.no/hvitloksbrodkrans.html
0 kommentarer